In gesprek met projectleider Harry Piepers

 

In de afgelopen jaren hebben BINX Smartility en Maas & Hagoort veel mooie verlichtingsprojecten zoals onder andere ‘LocHal Tilburg’ en ‘Stedelijk College Eindhoven’ gerealiseerd. Al sinds de oprichting van BINX Smartility in 2013 is Harry Piepers werkzaam als projectleider. Onlangs hebben BINX Smartility en Maas & Hagoort het project ‘Stadswinkel Tilburg’ verlicht. Harry vertelt over de samenwerking met Maas & Hagoort tijdens dit project.

Maas Hagoort
Flexibele partner

In de afgelopen tien jaar is de verlichtingsmarkt ontzettend veel veranderd. Verlichting kan tegenwoordig veel duurzamer toegepast worden. Daarnaast biedt het veel meer technische mogelijkheden waardoor maatwerk armaturen een steeds grotere rol krijgen. Harry vertelt hierover: “Maas & Hagoort kan veel verschillende fabricaten leveren. In tegenstelling tot de meeste fabrikanten is Maas & Hagoort in staat om maatwerk verlichting te leveren. Dit maakt hun een flexibele verlichtingspartner. Hierdoor kunnen zij precies maken wat de opdrachtgever wil. Daarnaast is Maas & Hagoort proactief. Zij nemen het hele technische deel uit handen qua verlichting en ontzorgen ons volledig.”

“Van het maken van een lichtplan tot het ontwerpen en realiseren van maatwerk armaturen. Maas & Hagoort is een partij die volledig ontzorgt. Zelfs de Montage nemen zij uit handen. Hiervoor is wel vertrouwen nodig. Maas & Hagoort heeft ons vertrouwen.”
Harry Piepers
Van lichtoplossing en maatwerk armaturen naar montage

Het project Stadswinkel is een groot renovatieproject, waarbij het gebouw volledig gestript is. Het pand in het centrum van Tilburg telt zo’n 19.000m2 aan oppervlakte wat verlicht moest worden. Harry vertelt: “Het project vroeg om een grootte hoeveelheid armaturen, wat in relatief korte tijd gemonteerd moest worden. Het monteren van verlichting is een service die weinig bedrijven bieden. Hiermee onderscheidt Maas & Hagoort zich ten opzichte van andere partijen, en hebben wij er voor gekozen om ook dit aan hun toe te vertrouwen.”

Maas Hagoort

In het gerenoveerde pand van de Stadswinkel zijn vilten plafonds van Hunter Douglas verwerkt. Dit maakte het monteren van de verlichting uitdagend. Hiervoor heeft Maas & Hagoort een speciaal ophangingsysteem ontwikkeld en prefab gemaakt in hun werkplaats in Kapelle. Harry sluit af: “Maas & Hagoort heeft zwarte Flamco montagerails in het plafondraster gemonteerd. Aan de opbouwdownlighter, in speciale RAL kleur, is een Wieland kabel gemonteerd, vervolgens is het armatuur met speciale montagebeugels aan de rail bevestigd. Het resultaat is een downlighter die  volledig is geïntegreerd in het Hunter Douglas plafond.”

Meer zien van het project Stadswinkel? Bekijk het hier…