In gesprek met projectleider Johan Blom

 

Afgelopen mei was de officiële opening van het nieuwe kantoor van Van Tuijl Feed Enrichment, producent van diervoeding, in Kesteren. De Kock Elektro was verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties, waarbij zij Maas & Hagoort vanaf het begin van het traject hebben ingeschakeld voor het creëren van een totale lichtoplossing. Johan Blom, projectleider en werkvoorbereider bij de Kock Elektro, blikt terug op zijn samenwerking met Maas & Hagoort tijdens dit project.

Maas Hagoort
Lichtexpert

Afhankelijk van de projectgrootte en de wensen en eisen van de klant schakelt De Kock Elektro een externe partner in. Bij de start van een nieuw project komt er best wel wat bij kijken, zo ook voor de nieuwbouw van Van Tuijl Feed Enrichment. Vooraf was er namelijk geen bestek of lichtplan, Johan geeft aan: “In dit geval werken wij graag samen met een verlichtingspartner. Dit omdat zij meer kennis en kunde hebben dan dat wij zelf hebben, en ons hierin zo kunnen ontzorgen. Maas & Hagoort is een partner die aan een half woord genoeg heeft. En mijn ideeën altijd goed weet te vertalen in mooie lichtoplossingen.”

“Ook wanneer wij niet samen aan een project werken houdt Maas & Hagoort persoonlijk contact. Dit toont betrokkenheid en voegt waarde toe aan onze samenwerking.”
Johan Blom
Van uitdaging naar oplossing

Er waren een aantal eisen die uitdagingen met zich mee brachten voor het verlichten van Van Tuijl Feed Enrichment. Het bedrijf wat nu producent is van diervoeding begon in de jaren ‘60 als molenaar. Om dit terug te laten komen in het nieuwe kantoor is in het architecturale plan een ronde trappenhuis ontworpen, die een silo moet voorstellen. Het cirkelvormige trappenhuis vormt de kern van het pand waar alle kantoorruimtes op aangesloten zijn. Johan vertelt hierover: “De verlichting diende mee te lopen met de ronde wanden en zorgen voor een juiste gelijkmatigheid van licht. Met de aangeboden armaturen heeft Maas & Hagoort dit goed weten te bereiken.”

Een andere uitdaging tijdens het project was het uitlichten van de gehele buitenzijde en de houten daklijst. De armaturen mochten niet aan de gevels gemonteerd worden. En vanwege de grote raampartijen moest er rekening gehouden worden dat de verlichting de medewerkers binnen niet verblind. Hierover vertelt Johan: “Maas & Hagoort heeft een voorstel gemaakt waarbij er gekozen is voor grondspots. Door diverse hoogte verschillen in grondoppervlak zijn er verschillende types grondspots toegepast met verschillende lichtsterktes en wattages. De lichtberekeningen die Maas & Hagoort van te voren gemaakt heeft lieten zien dat dit dicht in de buurt kwam van wat de architect voor ogen had. Maar het eindresultaat is verbluffend, hoe goed dit is gelukt.”

Maas Hagoort
Succesvolle samenwerking

De Kock Elektro en Maas & Hagoort hebben het project naar tevredenheid opgeleverd. Johan besluit: “Tijdens het project waren er aanvullende eisen en wijzigingen. Niks was voor Maas & Hagoort te veel. Altijd stonden ze klaar om het project in goede banen te leiden. En de klant en ons te ontzorgen. Gezien onze geschiedenis had ik ook niet anders verwacht.”

Meer zien van dit project? Bekijk het hier!

Foto’s: Studio Beeldwerken / met fotografie en vormgeving je verhaal in beeld