In gesprek met projectleider: Robert Wegdam

 

Installatiebedrijf Alferink in Groenlo is een familiebedrijf, opgericht in 1975. Met een gemotiveerd team van nuchtere en loyale vakmensen zijn zij actief in alle disciplines van de installatietechniek. Recent heeft Alferink in samenwerking met Maas & Hagoort het project Kompaan College Zutphen verlicht. Robert Wegdam, projectleider bij Alferink, is ruim negentien jaar werkzaam binnen het installatiebedrijf. Voor Robert was dit het eerste project in samenwerking met Maas & Hagoort. In gesprek vertelt hij zijn ervaringen bij deze samenwerking.

Maas Hagoort
Partner vanuit het bestek

Voor het nieuwbouwproject Kompaan College Zutphen stond de verlichting van Maas & Hagoort voorgeschreven in het bestek door Adviseur Sijperda Hardy. Op deze manier is de samenwerking voor dit project ontstaan. Robert vertelt hierover: “Bij de meeste projecten kiezen wij er voor om samen te werken met een verlichtingspartner. Zij beschikken over de kennis en ervaring van licht die wij zelf niet voldoende in huis hebben, denk hierbij aan het maken van lichtberekeningen. Daarnaast nemen zij hiermee een deel van ons werk uit handen. Hierdoor kunnen wij ons focussen op de andere disciplines binnen de installatie. Doordat Maas & Hagoort al in bestek stond voorgeschreven was de keuze voor ons niet moeilijk.’’

“Maas & Hagoort is een partner die weet wat zij doet. Ze nemen het verlichtingswerk volledig uit handen en dit doen zij met veel nauwkeurigheid.”
Robert Wegdam - Installatiebedrijf Alferink
Vlotte communicatie

De samenwerking is voor zowel Maas & Hagoort en Alferink goed bevallen: “De verwachting die je bij zo’n eerste samenwerking hebt is voor ons hetzelfde als bij andere lichtpartners: de armaturen moeten voldoen aan alle eisen en de logistiek moet goed gaan met  een duidelijke codering bij het aanleveren op de bouwplaats. Allemaal punten waar wij op letten. Dit heeft Maas & Hagoort meer dan waar gemaakt. Daarnaast verliep de communicatie vlot. Van tussentijdse updates werden wij tijdig door hun geïnformeerd. Maar, ook als wij punten wilden bespreken of vragen hadden werd er snel gereageerd. Hierdoor hebben wij het project zonder problemen samen kunnen uitvoeren”, vertelt Robert.

Maas Hagoort
Projecteisen

Het Kompaan College is een VMBO-school met voorheen drie locaties. Eén in Vorden en twee in Zutphen. De twee locaties in Zutphen zijn eind 2023 samengevoegd in één nieuw schoolgebouw op de Coenensparkstraat. Naar verwachting zal het nieuwe schoolgebouw in Vorden later dit jaar opgeleverd worden. Voor beide locaties hebben de eindgebruiker en Alferink gekozen voor Maas & Hagoort als externe partner voor de verlichtingsarmaturen. “Er zijn veel verschillende armaturen geselecteerd voor beide nieuwbouw panden van het Kompaan College. Voor zowel binnen als buiten. Alle verlichting moest hierbij voldoen aan de eisen van de NEN-EN12464-1/2 en de aanvullend aan de eisen van Frisse Scholen klasse B. Maas & Hagoort heeft doormiddel van berekeningen gedegen aan kunnen tonen dat de verlichting meer dan voldoet. Vanaf het begin heeft Maas & Hagoort dit nauwkeurig opgepakt en goed gedocumenteerd”, besluit Robert tevreden.

Benieuwd hoe wij uw installatieproject verlichten?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.