Merkonafhankelijkheid

 

Als installateur, adviseur of architect spelen er verschillende belangen en verantwoordelijkheden een rol bij het succesvol realiseren van projecten. Het is een gezamenlijke taak om het project zo efficiënt mogelijk in te vullen, zonder in te leveren op kwaliteit. Door de diverse belangen van verschillende stakeholders en externe factoren zoals product schaarste, valt het niet mee om een project optimaal en met het gewenste rendement op te leveren. Wij ondersteunen u hier bij met onze 5 merkbeloften waardoor het rendement op uw projecten aanzienlijk stijgt. In deze blog leest u een uiteenzetting van één van onze beloftes: ‘Wij zijn een merkonafhankelijke partner’.

Maas Hagoort
Het beste product voor uw project

Dat klinkt als standaard. Toch is het niet vanzelfsprekend dat het beste armatuur voor een bepaald project beschikbaar is. Er zijn veel fabrikanten en leveranciers die slechts één merk vertegenwoordigen. Dit betekent één catalogus met armaturen die beschikbaar zijn voor een verlichtingsproject. Met onze merkonafhankelijkheid vertegenwoordigen wij meer dan 200 fabrikanten en dus meer dan 250 merken en collecties. De kennis van onze engineers in combinatie met onze uitgebreide product-database zorgen er voor dat het beste product altijd beschikbaar is voor uw project. Daarmee wordt ook een stuk uniciteit gecreëerd voor de verschillende projectsegmenten. Bepaalde merken en armaturen zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor onderwijsprojecten, terwijl andere merken uitsluitend gebruikt worden binnen zorginstellingen. Op deze wijze realiseren wij gezamenlijk volledige projecten zonder compromis.

Maas Hagoort
Selectie fabrikanten

Wanneer fabrikanten geselecteerd worden wordt er aan de voorkant door ons altijd een onderzoek uitgevoerd. Hierbij wordt er op meerdere vlakken onderzocht of een product voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden. Zo wordt er door onze engineers niet alleen technisch gekeken naar een merk, maar kijkt ons Supply Chain team ook naar overige voorwaarden zoals leveringsbetrouwbaarheid en uniciteit. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat de waarden van een verlichtingsfabrikant bij die van ons passen. Wanneer er voldoende ‘commitment’ aanwezig is, bevordert dit namelijk de kwaliteit van onze dienstverlening. Op basis van deze factoren selecteren wij onze fabrikanten en gaan wij graag voor onze partners aan de slag met het verwerken van gewenste verlichting in het project.

Ontwerpvrijheid

De projectaanvragen komen op verschillende manieren bij ons binnen. Het komt voor dat wij ‘lege’ bouwtekeningen toegezonden krijgen met de vraag of wij op basis van de technische eisen en geldende normen een lichtontwerp kunnen maken. Door in basis met een samengesteld kernassortiment te werken, waarbij er uiteraard afgeweken kan worden naar de overige leveranciers en fabrikanten, kunnen onze engineers een optimale combinatie maken tussen doorlooptijd en ontwerpvrijheid. Dit draagt bij aan het gezamenlijke doel met onze partners; het project zo efficiënt mogelijk en op tijd in vullen, zonder in te leveren op kwaliteit.

Maas Hagoort
'Door in basis met een samengesteld kernassortiment te werken, waarbij er afgeweken kan worden naar overige leveranciers en fabrikanten, kunnen onze engineers een optimale combinatie maken tussen doorlooptijd en ontwerpvrijheid.'
Alternatief product

Naast projecten met volledige ontwerpvrijheid zijn er ook projecten waarbij wij veel waarde toevoegen door te zoeken naar het beste alternatief voor een bepaald armatuur. Hierbij is het aantonen van de meerwaarde of de gelijkwaardigheid een belangrijk onderdeel. Deze vraag ontstaat bijvoorbeeld door de wens of de noodzaak om een bezuiniging te realiseren. Wij gaan deze uitdagingen graag aan zonder in te leveren op de technische specificaties, maar uiteraard wordt er ook gekeken naar de esthetische gelijkwaardigheid van de armaturen. Ook bij decoratieve verlichting is dit een essentieel onderdeel.

Benieuwd hoe wij onze merkonafhankelijkheid om kunnen zetten naar een voordeel in het scoren en realiseren van uw projecten? Neem via deze weg contact met ons op.