TL vervangen door LED verlichting

 

Het ombouwen van TL naar LED verlichting is een slimme en energiezuinige keuze. LED verlichting verbruikt minder stroom dan conventionele verlichting, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien heeft LED verlichting een langere levensduur, wat leidt tot minder onderhouds- en vervangingskosten. Verduurzamen van verlichting kan echter op verschillende manieren. In dit artikel leggen wij het verschil uit tussen: 1 op 1 vervanging, LED retrofit en ombouwen naar LED.

Maas Hagoort

 

Hergebruik of 1 op 1 vervanging?

Bij TL vervangen door LED ook wel 1 op 1 vervanging genoemd worden oude armaturen vervangen door nieuwe LED armaturen.  Een LED armatuur is ontworpen voor LED en heeft dus de hoogste efficiëntie. De totale levensduur van een modulaire LED armatuur is langer dan elke oplossing. Echter binnen renovatieprojecten is vernieuwing niet altijd nodig voor alle armaturen. Als een deel van de bestaande armaturen nog in goede staat zijn, is hergebruik een optie. Hergebruik zorgt voor lagere kosten. Bovendien is hergebruik een duurzame oplossing. Maas & Hagoort beoordeelt of hergebruik mogelijk is aan de hand van een kwalitatieve inventarisatie. Wanneer het mogelijk is om de TL behuizingen te hergebruiken, adviseren wij over de mogelijkheden: 1 op 1 vervanging of hergebruik.

Wat is LED Retrofit?

Hergebruik kan op twee manieren, LED retrofit en ombouwen naar LED. Retrofit is een oplossing voor de overstap naar TL naar LED. De TL behuizing wordt hierbij hergebruikt. Bij retrofit wordt de TL buis vervangen voor LED buis met LED driver. Echter, de lichtkwaliteit van retrofit is vaak lager dan die van TL. Bovendien heeft retrofit een kortere levensduur, gemiddeld zo’n 30.000 uur. Bij 1 op 1 vervanging of ombouwen naar LED is dit ten minste 100.000.

'Maas & Hagoort kiest binnen projecten bij voorkeur voor ombouwen naar LED of een 1 op 1 vervanging'

Wat is ombouwen naar LED?

Ombouwen naar LED is een proces waarbij bestaande armaturen wordt vervangen door LED verlichting. Bij deze manier van TL vervangen door LED worden de behuizingen niet vervangen. Dit begint met ten minste een armatuur ter controle naar de fabriek te sturen. Daar wordt in een laboratoriumtest gecontroleerd of het mogelijk is om dit armatuur naar de kwaliteitseisen om te bouwen. In dit proces is ons uitgangspunt voor TL armaturen ‘re-manufacture’ en ‘up-gradable’. Dit gebeurt in de bestaande behuizing, zodat er geen nieuwe is vereist. Bij ombouwen wordt de volledige elektronica van bedrading tot LED driver vervangen voor hoogwaardige nieuwe componenten. Zo krijgt u een compleet nieuwe armatuur die geschikt is voor de toepassing in uw installatieproject.

Maas Hagoort

 

Wat zijn de voordelen van ombouwen naar LED?

'Wij verzorgen levering, montage en optimalisatie van de vernieuwde LED verlichting, inclusief afvoer en recycling van oude armaturen'

Verlichting renovatie in de praktijk

Wilt u ook verlichting verduurzamen in uw project? Dan kan door TL te vervangen voor LED. Wij verzorgen levering, montage en optimalisatie van de vernieuwde LED verlichting, inclusief afvoer en recycling van oude armaturen. Lees meer over verlichting renovatie of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ontdek de mogelijkheden en voordelen van ombouwen naar LED voor uw project.

Benieuwd hoe wij uw project verduurzamen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.