Verlichtingsrenovatie

Verduurzaam installatieprojecten met relighting. Van TL naar LED. 

Hoge energiekosten, een verplicht energielabel C, het verplicht uitfaseren van oude lichtbronnen, de energiebesparingsplicht. Verschillende maatregelen maken de vervangingscyclus van verouderde verlichting steeds urgenter. Het onderhoud van vastgoed binnen de utiliteit kan toekomstbestendiger en kostenbesparender ingericht worden. De juiste LED verlichting draagt sterk bij aan de transitie naar duurzame gebouwen.

Wij helpen bij het creëren van energiebesparende lichtoplossingen richting duurzame gebouwen, maar gaan liever een stap verder. Zo dragen wij met onze specifieke aanpak graag bij aan het creëren, scoren en realiseren van uw renovatieprojecten.

Vraag uw renovatieplan hier aan
Wij berekenen uw investering & terugverdientijd
Wij bieden projectmanagement van A tot Z
Realisatie zonder dat de eindgebruiker overlast ervaart

Waarom het vervangen van verlichting loont

Er zijn vele redenen en voordelen waarom het verstandig is om verouderde verlichting te vervangen voor ledverlichting. Zo gaat ledverlichting vele malen langer mee ten opzichte van traditionele lichtbronnen. Op deze manier wordt er ook direct bijgedragen aan een duurzame lichtoplossing: minder vervanging is minder kosten. Daarbij is het energieverbruik bij de juiste ledverlichting lager waardoor niet alleen het milieu geholpen wordt, maar ook de energiekosten worden verminderd voor de eindgebruiker.

Een andere belangrijke aanleiding waarom het de hoogste tijd is voor verlichtingsrenovatie is het verplichte energielabel C vanaf 1 januari 2023. Verlichting kan een grote bijdrage leveren aan het realiseren van deze voorwaarde om door te mogen blijven gaan met de activiteiten binnen ieders bedrijfspand. Ook aangescherpte normeringen op het gebied van veiligheid en welzijn van personen binnen locaties vragen om de transitie van TL naar LED verlichting. Denk hierbij aan de BREEAM certificiering, BENG (bijna energieneutraal gebouw) of de norm ‘Frisse Scholen‘.

Naast alle wet- en regelgeving is het ook essentieel om een gezonde werkomgeving te creëren voor medewerkers doormiddel van ‘Human Centric Lighting‘ en het gebruik van biodynamische verlichting. De juiste verlichting zorgt ervoor dat werknemers een hoger energielevel en meer productiviteit hebben. Daarnaast draagt goede verlichting op kantoor ook bij aan minder ziekteverzuim.

Benieuwd hoe wij een duurzame en toekomstbestendig lichtoplossing kunnen creëren voor uw installatieprojecten?

Vraag uw renovatieplan hier aan

De toegevoegde waarde voor de installateur

De beste technologie tegen de beste prijs.

Met onze unieke werkwijze gaan wij verder dan alleen het creëren van energiebesparende en toekomstbestendige lichtoplossingen voor de eindgebruiker. Ons plan van aanpak bij het één op één vervangen van verlichting geeft u als installateur een voorsprong bij het scoren van uw installatieprojecten. Wij kunnen, als onderdeel van uw tenderteam, meedenken met bijvoorbeeld ‘lifecycle-cost’ berekeningen en CO2 prestaties. Op deze wijze schrijven wij graag mee en voegen wij waarde toe aan uw winnende ‘Plan van Aanpak’.

Door middel van onze merkonafhankelijkheid zorgen wij er voor dat iedere, verouderde lichtbron vervangen wordt door het beste product. Dit ongeacht de bouwomstandigheden zoals klimaatplafonds of gaten in het plafond. Ook zorgen wij er voor dat het primaire proces tijdens de vervanging niet wordt verstoord, waardoor werkzaamheden van werknemers op projectlocatie gewoon door kunnen lopen.

Toekomstbestendigheid is een essentieel onderdeel binnen het creëren van een duurzaam pand. Wij dragen hier graag aan bij door tijdens de renovatie het gebouw te voorzien van een volledige lichtoplossing, inclusief programmering en licht control. Door het direct vervangen van armaturen en lichtsensoren en door het toepassen van het Casambi lichtmanagementsysteem zorgen wij voor een toekomstbestendige lichtoplossing.

Onze werkwijze tijdens renovatieprojecten

Plan van aanpak waarmee wij u als installateur ondersteunen in het opstellen en scoren van renovatieprojecten:

  1. Interne kwalificatie waarbij gekeken wordt of het type verlichtingsproject bij Maas & Hagoort past;
  2. Kwalitatieve inventarisatie waarbij alle projectwensen in kaart worden gebracht. Zo wordt een bezoek gebracht aan de projectlocatie waarbij alles wordt opgemeten. De uitkomst hiervan is een rapport met afmetingen en aansluitwijze inclusief foto’s en sensorplan;
  3. Engineering zoals u van ons gewend bent. Het projectdoel wordt vastgesteld (gaat het om één op één vervanging of optimalisatie) en vertaald naar een volledig lichtplan inclusief armaturenboek, TCO berekeningen en terugverdientijden. Om te voldoen aan alle normen en eisen nemen wij als adviseur hierin graag de volledige ontwerpverantwoordelijkheid;
  4. Werkvoorbereiding- en uitvoeringsplan met daarin een VNG plan, risico-inventarisatie en VGM plan (veiligheid, gezondheid, milieu). Ook voorzien wij u graag een montageplanning met daarin de vele voordelen wat leidt tot minimale overlast: zero waste trolley, overlegstructuren, emissie loos/arm aanbieden van de verlichtingsproducten, etc;
  5. Opleveringsfase waarin wij onder andere revisie bescheiden aanleveren en waar nodig training en support bieden voor bijvoorbeeld de lichtbesturing;
  6. Continu verbeterfase waarmee wij uw situatie graag blijven optimaliseren. Verlichting zit vol data waar u groot gebruik van kan maken. Wat kunnen wij bijvoorbeeld op basis van de eerste gebruikstijden verbeteren? Kan er meer bezuinigd worden? Wij kijken hier altijd in mee!

Heeft u een vraag over onze aanpak of bent u nieuwsgierig naar de werkwijze binnen één van uw projecten?

Verlichtingsrenovatie in uw segment

Renovatietrajecten vraagt binnen ieder segment om een andere benadering en toepassing. Wij nemen u hier in mee en laten zien op welke wijze wij samen verbeteraar zijn in verschillende markten door middel van de juiste ledverlichting 

 

Benieuwd hoe wij uw renovatieproject kunnen ontzorgen?

U kunt vrijblijvend contact opnemen.
Wij staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.