Wat is Casambi?

Casambi is een slim, draadloos lichtbesturingssysteem via Bluetooth Low Energy. Casambi biedt een draadloze en intuïtieve bediening van verlichting. Hierdoor kunnen gebruikers de sfeer en functionaliteit van een ruimte makkelijk aanpassen. Bovendien is het Casambi ecosysteem schaalbaar, flexibel en geschikt voor elk project. Casambi maakt slimme licht control: flexibel, sneller en goedkoper. Lees verder hoe Casambi in de praktijk werkt.

Wat zijn de voordelen van Casambi?

1. Slimme en veilige technologie

Casambi functioneert op basis van een Bluetooth Mesh-netwerk. De bluetooth frequentie is daarin aanpasbaar. Dit netwerk is stabieler en betrouwbaarder dan Wi-Fi. Casambi biedt onbeperkt aantal netwerken, met 250 modules per netwerk. Casambi is veilig en gebruikt End to end encryptie. Modules zijn alleen detecteerbaar via de app. De software en lichtproducten krijgen automatische beveiligingsupdates.

2. Gebruiksvriendelijke lichtoplossing zonder gedoe

Alle producten met een Casambi module zijn 100% compatibel met elkaar. Via de app kun je elk toestel met Casambi-technologie individueel aan/uit schakelen. Bovendien zijn alle toestellen dimbaar. Ook kunnen gebruikers groepen armaturen maken, lichtscènes instellen en de helderheid aanpassen. Verder is er een timerfunctie voor lampen aan te passen op specifieke tijden, bijv. na kantooruren. De Casambi applicatie is eenvoudig te gebruiken zonder technische kennis. Daarbij is het Casambi ecosysteem toekomstbestendig en schaalbaar.

3. Flexibel, sneller en goedkoper

Casambi maakt slimme lichtcontrol: flexibel, sneller en goedkoper. Het systeem gebruikt geen bekabeling en licht controlesysteem (zoals Dali regeling). Op deze manier worden installaties sneller en efficiënter ontwikkeld. Daarom gebruiken wij Casambi voor smart lighting in veel van onze projecten. Casambi systeem is makkelijk te installeren, vervangen en uit te breiden. Bespaar zo op onderhoud en maak lichtinstallaties toekomstbestendig.

‘Casambi maakt lichtprogrammering en -besturing flexibeler, sneller en kostenefficiënter’

Hoe werkt Casambi?

Bedien met de Casambi app alle verlichting in één draadloos besturingssysteem. Bij veel merken wordt Casambi standaard geplaatst in armaturen. Anders wordt een Casambi module gebruikt. De verlichting is nu te bedienen via de app, bestaande schakelaars of een draadloze wandbediening van Xpress. Onze Casambi experts kunnen ook lichtscenario’s en scènes aanmaken. Met sensoren is verlichting vervolgens automatisch te dimmen of te schakelen. Casambi is de oplossing in de utiliteit.

'Met Casambi kan een gebruiker met één touch, de sfeer aanpassen. Bijvoorbeeld alle lampen dimmen naar een vooraf ingestelde scene’

Casambi in de praktijk

Maas & Hagoort is als onafhankelijke lichtpartner de partij voor uw gehele project. Maas & Hagoort heeft Casambi onder andere toegepast bij de nieuwe campus Eemsdelta. Hoe komen wij tot dit resultaat? Onze experts berekenen lichtbehoeften en kiezen passende Casambi armaturen. Met behulp van dynamische verlichting creëren wij een passend ontwerp binnen de bestek normen en uw budget. Ons op maat gemaakt lichtadvies omvat een gedetailleerd lichtplan. Denk aan armatuur- en componentlocaties, schakeladvies en scenariogebruik. Wij bieden Plug & play componenten voor een foutloze en snelle montage. Wij verzorgen ook de on-site inregeling van de verlichting. En verzorgen instructies over Casambi voor de eindgebruiker.

Realiseer uw lichtoplossing

Heeft u slimme lichtregeling nodig in uw project? Onze engineers helpen u graag met het realiseren van een lichtoplossing. En wij beloven een lichtplan volgens alle normen en eisen. Als Official Implementation Partner van Casambi staan wij voor u klaar.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtcontrol advies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.