Casambi – Dimmen met de smartphone of tablet

Casambi is een eenvoudige manier om verlichting te bedienen. Verlichting kan gestuurd worden met een mobile device. Om de armaturen met een Casambi wireless controll te kunnen sturen, hoeft u alleen maar de Casambi app te downloaden. Deze kunt u vinden in de App Store en de Google Play Store. De app geeft de armaturen met de Casambi technologie weer. Uw klant heeft verder geen technische kennis nodig. Casambi werkt via Bluetooth Low Energy. Dit is een draadloze  technologie welke beschikbaar is op alle smartphones en tablets. Bluetooth Low Energy werd ontwikkeld door Nokia waar ook de ontwikkelaars van Casambi werkten. Al in een zeer vroeg stadium, nog voor er toestellen op de markt waren die met deze technologie aanstuurbaar waren, werd de ontwikkeling ingezet.

De voordelen

Het eerste voordeel is zijn eenvoudigheid. De consument hoeft alleen maar een verlichtingstoestel te kopen waarin deze technologie is verwerkt, de app te downloaden en zonder enige technische kennis werkt het systeem. De app zal alle Casambi toestellen in de buurt herkennen en de consument kan meteen aan de slag.

Het tweede voordeel is de vele technologische mogelijkheden van het systeem. Via de app is het mogelijk om ieder individueel toestel met Casambi technologie aan of uit te schakelen en de toestellen zijn tevens ook allemaal dimbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om met één touch de sfeer in huis te creëren waarbij alle lampen uit een groep zich dimmen naar het vooraf bepaalde niveau. Tevens kan de klant er ook loops mee creëren binnen een bepaalde groep lampen.

Tot slot heeft Casambi een timer functie waardoor men een bepaalde lamp op een bepaald tijdstip aan kan zetten voor een bepaalde tijd. Zo kan de verlichting bijvoorbeeld altijd na kantoortijd automatisch worden uitgeschakeld. Ook is het mogelijk om sunrise en sunset toe te voegen. De verlichting gaat dan automatisch uit wanneer de zon opkomt en gaat weer aan zodra de zon ondergaat.

iBeacon

Ook beschikt Casambi over iBeacon. Een iBeacon sensor is een klein apparaat dat een BLE-signaal uit zal zenden (Bluetooth Low Energy). Smartphones kunnen dit BLE-signaal gebruiken om nauwkeurig de afstand te bepalen van de smartphone naar de uitzendende iBeacon. Hiermee kun je tal van interessante mogelijkheden bedenken om de online en offline wereld samen te brengen.

Casambi technologie kan worden ingebouwd in projecten met verlichtingstoestellen, LED drivers en zelfs in LED lampen waardoor de technologie zeer eenvoudig kan worden gebruikt. Het is een zeer intelligent systeem waarbij alle Casambi controllers onderling wireless verbonden zijn. Wanneer het Bluetooth signaal niet door een obstakel kan, dan wordt deze omzeild via andere controls in het systeem. Daarnaast is het systeem erg betrouwbaar en intuïtief. Het enige wat de consument hoeft te doen is de smartphone aan te schakelen en de app geeft alle beschikbare controls weer, zonder dat er extra bekabeling voor nodig is. Daarnaast is de bediening van het toestel ook lokaal mogelijk met een Xpress wandbedieningspaneel (wireless) en kunnen er meer dan honderd units op één netwerk maar het aantal netwerken per Casambi oplossing is onbeperkt.

Wilt u meer weten over Casambi? Ga naar deze website of neem dan contact met ons op !