Smart lighting

Verhoog het comfort en de duurzaamheid in slimme gebouwen met smart lighting.

Smart lighting, ofwel slimme verlichting wordt de nieuwe standaard in utiliteitsgebouwen. Deze lichtoplossing zorgt voor extra comfort bij gebruikers, daling in energiegebruik en meer veiligheid. Slimme verlichting wordt geautomatiseerd met zoals Casambi, KNX systeem en DALI. Elk van deze systemen voor control heeft zijn eigen voor- en nadelen. KNX en DALI regeling zijn complex te configureren en te onderhouden. Casambi maakt draadloze lichtbesturing zonder intensieve programmering mogelijk via Bluetooth Low Energy. In de rol als procespartner ontwerpen wij samen de lichtregeling die past bij uw projectwensen.

Wij realiseren smart lighting oplossingen voor utiliteitsgebouwen. Dit begint met het maken van een goedgekeurd lichtplan tot programmering, montage en volledige licht control.

Lichtplan aanvragen
Icon
Official Implementation Partner van Casambi
Icon
De juiste programmering en bediening van licht
Icon
Toekomstbestendige licht control oplossingen

De voordelen van smart lighting:

Smart lighting zorgt ervoor dat verlichting zich aanpast aan de behoefte van de gebruiker. Bovendien verhoogt smart lighting de prestaties en het welzijn bij gebruikers. Ontdek de voordelen van smart lighting:

  • Flexibiliteit en controle: Smart lighting biedt gebruikers de mogelijkheid om de verlichting naar wens te personaliseren. Gebruikers kunnen het licht in- en uitschakelen, dimmen, de kleur veranderen of scènes instellen. Bediening kan bij Casambi eenvoudig in de app.
  • Energiebesparing: Smart lighting maakt gebruik van diverse sensoren en dimmers. Daardoor is het lichtgebruik aan te passen naar de behoeften van de gebruikers. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van het energiegebruik.
  • Comfort en welzijn: Smart lighting is afgestemd op daglicht, activiteit en of sfeer. Daardoor ontstaat een optimale lichtomgeving voor gebruikers. Smart lighting verhoogt zo het welzijn en de productiviteit.
Lichtplan aanvragen

Optimaal verlicht met human centric lighting

Een zorgeloze ervaring voor gebruikers.

Human centric lighting (HCL) is een vorm van smart lighting die de natuurlijke lichtcyclus nabootst. Een mensgerichte benadering van verlichting heeft als doel om het welzijn en de productiviteit te verbeteren. Human centric lighting past zich aan het tijdstip, activiteit en voorkeur van de gebruiker aan. Zo wordt het lichtniveau en de kleurtemperatuur aangepast op basis van de natuurlijke lichtcyclus. Voor deze lichtoplossing zijn naast verlichting ook sensoren en een regelsysteem nodig.

Draadloos lichtbeheer met Casambi

Verlichting beheersen met bluetooth low energy.

Casambi is een draadloos lichtbeheer systeem dat gebruik maakt van Bluetooth Low Energy (BLE) technologie. Met bluetooth is de verlichting in gebouwen eenvoudig te bedienen. Casambi is een gebruiksvriendelijk systeem voor smart lighting. Dit regelsysteem maakt het mogelijk om de verlichting aan te passen aan de sfeer, de activiteit of het tijdstip van de dag. Bovendien is het Casambi ecosysteem schaalbaar voor elk project. Zo maakt Casambi slimme lichtsturing kostenefficiënt. Daarom wordt met Casambi uw scoringskans en winst per project aanzienlijk verhoogd.

Dali regeling en KNX systeem

DALI en KNX maken gebouwautomatisering mogelijk met bekabeling.

In tegenstelling tot Casambi zijn DALI en KNX lichtsystemen met bekabeling. Deze systemen maken gebruik van een digitaal protocol om de verlichting te regelen en te monitoren. Met Dali en KNX kan de verlichting worden aangepast naar gebruiker. Daarnaast zijn automatiseringen mogelijk met scenes. Verlichting is met DALI en KNX te bedienen via een centrale controller of een bedieningspaneel. Met het KNX systeem kan verlichting worden gekoppeld aan andere systemen, zoals verwarming, ventilatie, airconditioning en beveiliging. DALI en KNX zijn, evenals Casambi, veilige systemen voor smart lighting.

Smart lighting voor uw project?
Vraag onze whitepaper aan.

De technologie en systemen van smart lighting zijn complex. Het inregelen en optimaliseren van smart lighting vereist daarom de nodige kennis en ervaring. Bent u aan het oriënteren op een slimme lichtoplossing? Download dan onze brochure licht control. In de brochure leest u meer over licht control, Casambi en de vele voordelen hiervan.

Samen naar slimme lichtoplossingen voor in smart buildings!

Ontvang deskundig advies en antwoord op al uw vragen. Onze experts staan klaar om uw projecten te verlichten met smart lighting! Vraag nu vrijblijvend een offerte of advies.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.