Wat is het verschil tussen LED en halogeen?

 

Wat is Halogeen? Halogeen is een type verlichting dat gebruik maakt van een oude gloeilamp gevuld met gas van jodium of broom.  In vergelijking met LED lichtoplossing heeft halogeen hogere energiekosten, een kortere levensduur en kan het schadelijke milieueffecten hebben. In dit artikel leest u over het verschil tussen LED en halogeen.

Maas Hagoort

Wat is het verschil tussen een LED en halogeen?

Voor het verbod in 2018 werd halogeen veel gebruikt als verlichting. Daarna wordt alleen LED verlichting in een lichtplan gebruik. LED (Light Emitting Diode) is een lichtgevend paneel gemaakt van halfgeleidermateriaal. Als er stroom door de halfgeleider gaat geeft de LED licht. Halogeen werkt op basis van een gloeidraad in een gasgevulde glazen behuizing. In tegenstelling tot halogeenlampen heeft een LED een compacte en solide structuur. LED biedt verschillende voordelen ten opzichte van halogeen. Een overzicht:

'LED verlichting verbruikt 80-90% minder energie dan halogeen en gaat 24 keer langer mee'
Maas Hagoort
'Wilt u uw project verduurzamen? LED verlichting is energiezuinig, dimbaar en heeft een lange levensduur'

Hoe wordt halogeen vervangen door LED?

Bij Maas & Hagoort vervangen wij halogeenverlichting. Project met 1 op 1 vervanging? Hou rekening met de volgende eigenschappen in uw lichtontwerp:

Verduurzaam uw project met LED

Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste LED lichtoplossing. Onze engineers maken een lichtplan naar alle normen en eisen. Dat doen wij als merkonafhankelijk lichtexpert. Zo hebben wij dé LED oplossing. Laat ons uw project verlichten.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.