Wat is lichtkleur in Kelvin?

 

De lichtkleur van led licht wordt weergegeven met het aantal Kelvin (K). Hoe hoger de waarde, hoe koeler de kleur van het licht. Hoe lager de waarde, hoe warmer het licht. Neutraal wit licht staat in het midden van het kleurspectrum. Lees verder en ontdek het verschil en toepassing van warm, neutraal en koud licht.

Wat is het verschil tussen warm, neutraal en koud licht?

Warm wit licht bevindt zich aan de warme kant van het kleurspectrum. Deze lichtkleur wordt gebruikt in ruimtes waar ontspanning en comfort nodig zijn. Warm licht wordt vaak gebruikt in  leefruimtes, zoals restaurants en aula’s. Het doel van warm wit licht is om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren.

Neutraal wit licht bevindt zich tussen warm wit en koud wit licht in op het kleurspectrum. Deze lichtkleur wordt gebruikt in ruimtes waar helderheid en concentratie cruciaal zijn. Toepassingen zijn  bijvoorbeeld kantoren en werkplekken. Het doel van neutraal wit licht is om een heldere en stimulerende omgeving te creëren.

Koud wit licht bevindt zich aan de koude kant van het kleurspectrum. Deze lichtkleur wordt gebruikt in ruimtes waar precisie en alertheid nodig zijn. Deze lichtkleur wordt gebruikt in laboratoria en operatiekamers. Het doel van koud wit licht is om de concentratie en alertheid te verhogen.

'Warm, neutraal of koud licht? De lichtkleur bepaalt de uitstraling en de beleving van een ruimte'

Wat is de juiste lichtkleur per ruimte?

Bij Maas & Hagoort hanteren wij de norm (NEN-EN 12464-1) voor lichtkleur per ruimte. Als dat niet mogelijk is, gebruiken wij een eigen richtlijn met een aanbevolen Kelvin-waarden. Onze engineers vinden zo de juiste lichtoplossing volgens deze norm en richtlijn. Hierbij een overzicht van lichtkleur in Kelvin volgens de norm en onze richtlijn:

 

Hoe krijgen wij de lichtoplossing met de juiste lichtkleur?

Bij het bepalen van de juiste lichtoplossing, houden we rekening met de lichtkleur. Dit wordt gemeten in Kelvin. Ons proces begint met een grondige analyse van de ruimte en de beoogde sfeer. Met een lichtplan van Maas & Hagoort ontstaat een ruimte met de gewenste ambiance en functionaliteit. Of het nu gaat om een lichtoplossing voor bedrijven in het onderwijs of zorg, onze lichtplan voldoet aan alle projecteisen.

Realiseer uw lichtingsoplossing

Voor advies over het creëren van de juiste lichtoplossing neemt u contact op met Maas & Hagoort. Onze engineers staan klaar om u te adviseren voor een op maat gemaakte lichtoplossing welke voldoet aan uw specifieke normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.