Lumen en Lux

 

Lumen en lux zijn veelgehoorde begrippen in de lichtwereld. Maar wat betekenen ze precies en hoe verhouden ze zich tot elkaar? Lumen meet de totale hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt. De eenheid van lumen is lm. Lux daarentegen meet de hoeveelheid licht die op een bepaald oppervlak valt. De eenheid van lux is lx. Eén lux is gelijk aan één lumen per vierkante meter.

Maas Hagoort

Wat is Lumen en Lux?

De lux waarde in de praktijk

De helderheid van verlichting in verschillende ruimtes is cruciaal voor comfort, productiviteit en zelfs onze gezondheid. De Europese norm (NEN-EN 12464-1) specifieert de aanbevolen luxwaarden per omgeving:

Realiseer uw lichtingsoplossing

Heeft u vragen over de juiste lumen- en luxwaarden voor uw project? Onze experts staan klaar om u te adviseren over de optimale verlichtingsoplossing die voldoet aan de geldende normen en eisen. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies!

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.