Wat is stekerbaar installeren?

Stekerbare installatie is een tijdbesparende manier om elektrische installaties aan te sluiten met plug and play connectoren. Kabels en elektrisch schakelmateriaal hebben aan beide uiteinden een connector. Deze connector wordt ook wel steker of GST-en BST connectoren genoemd. Op deze manier zijn kabels en elektrisch schakelmateriaal eenvoudig aan elkaar te klikken. Hierdoor hoeft de installateur op de project locatie geen producten te assembleren. Stekerbaar installeren zorgt daardoor voor een tijdbesparing tot 80% en een faalkostenreductie. Lees verder en ontdek snelle en efficiënte installatie.

Voordelen stekerbaar installeren

Stekerbare installatie heeft verschillende voordelen ten opzichte van de conventionele methode. Hieronder een overzicht:

'Stekerbaar installeren zorgt voor een snelle en efficiënte installatie op de projectlocatie'

Hoe werkt stekerbare installatie?

Stekerbare installatie bestaat uit drie hoofdonderdelen: de voedingskabels, de verdeelkabels en de componentkabels. De voedingskabels leveren stroom vanuit de meterkast. Verdeelkabels verdelen naar verschillende componenten. De componentkabels verbinden componenten met elkaar. De kabels worden volgens het snoerenplan door de installateur door de wanden en plafonds gevoerd. Dit kan worden gedaan met een kabelgoot of met een buis. De kabels worden vervolgens aangesloten op het schakelmateriaal. Dit gebeurt door de connectoren in elkaar te klikken. Het schakelmateriaal wordt op de wanden of plafonds gemonteerd. Dit kan met behulp van schroeven of pluggen.

Stekerbare installatie conform de norm

Een veilige installatie is de verantwoordelijkheid van de installateur. Daarom moet de installateur zich houden aan de geldende normen. Hierbij een overzicht van de geldende norm bij stekerbare installatie:

Realiseer uw lichtoplossing

Neem contact op voor advies over het creëren van lichtoplossing met een stekerbare installatie. Onze engineers staan klaar om u te adviseren. Wij garanderen dat uw lichtoplossing voldoet aan de gestelde normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.