Wat is het verschil tussen LED en OLED?

 

Het grote verschil tussen LED en OLED is de lichtdistributie. LED Heeft een felle puntbron, terwijl OLED licht over een oppervlak verdeelt. LED is vaak helderder en energiezuiniger dan OLED. OLED daarentegen heeft een een bredere kijkhoek en betere kleurnauwkeurigheid. Lees verder over de toepassing en verschillen tussen LED en OLED.

Wat is LED verlichting?

LED (Light Emitting Diode) is een lichtgevend paneel gemaakt van halfgeleidermateriaal. Met halfgeleider wordt het materiaal bedoeld dat elektrische stroom in één richting kan geleiden. Als er stroom door de halfgeleider wordt gestuurd, geeft de LED licht. Wat zijn de voordelen van LED-verlichting? Een overzicht:

'Wat is het verschil tussen LED en OLED? LED Heeft een felle puntbron, terwijl OLED licht over een oppervlak verdeelt'

Wat is OLED verlichting?

OLED (Organic Light Emitting Diodes) is een lichtgevend paneel dat bestaat uit organisch materiaal. Het organische materiaal is een dunne laag polymeer, geplaatst tussen twee elektroden. Wanneer de elektroden onder spanning worden gezet, geeft de organische laag licht. Wat zijn de voordelen van OLED verlichting? Een overzicht:

 

'Bij het kiezen van LED of OLED voor een project, overweeg: kleurweergave, energie-efficiëntie en esthetiek'

Wat is het verschil tussen LED en OLED?

Het grote verschil tussen deze twee is de lichtdistributie. Waar LED namelijk bekend staat als een felle puntbron is OLED een vlaktestraler. Bij LED komt het licht van een klein puntje, waar het licht bij OLED komt van een grotere oppervlakte. LED is energiezuiniger, heeft een lange levensduur en kan gedimd worden. OLED flexibel en dun en heeft een hoge kleurweergave, vooral in zwarttinten en felle kleuren. De keuze tussen LED en OLED is dus afhankelijk van de gewenste kleurweergave, energie-efficiëntie en esthetiek in een project. Een overzicht van toepassing van LED en OLED:

Realiseer uw lichtingsoplossing

Maak uw project slim en duurzaam met de juiste lichtoplossing. Onze engineers staan klaar om een lichtplan te maken voor uw project. Wij beloven dat deze voldoet aan de normen en projecteisen. Samen creëren wij de lichtoplossing voor uw project.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.