Wat is het verschil tussen LED en OLED?

OLED (Organic Light Emitting Diodes) is een lichtgevend paneel gemaakt van organisch materiaal. Met organic wordt de dunne laag polymeer bedoelt, die in combinatie met koolwaterstofverbindingen tussen 2 elektroden geplaatst word. Als deze elektroden vervolgens onder spanning komen geeft deze organic laag licht. Dit zorgt ervoor dat een OLED verlichtingsbron een hoog rendement heeft, een lange levensduur en door de flexibiliteit van het materiaal biedt de OLED enorm veel creatieve vrijheid voor lichtontwerpers.

LED staat voor Light Emitting Diode en zet de elektrische energie om in elektromagnetische straling. De golflengten van de uitgezonden straling liggen in het gebied van het zichtbare licht en het infrarood. Ook LED heeft een hoog rendement en een lange levensduur. Hierdoor doen OLED en LED dus niet veel in elkaar onder. Maar wat is nu het grote verschil tussen LED en OLED verlichting?

 

LED en OLED verlichting, het grote verschil:

Het grote verschil tussen deze twee is de lichtdistributie. Waar LED namelijk bekend staat als een felle puntbron is OLED een vlaktestraler. Bij LED komt het licht van een klein puntje, waar het licht bij OLED komt van een grotere oppervlakte.

Wilt u meer weten over OLED of LED verlichting binnen uw lichtontwerp? Lees hier verder.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.