Wat is het verschil tussen een LED en halogeenlamp?

 

Een halogeenlamp is een oude gloeilamp gevuld met gas van jodium of broom. Deze gassen zorgen ervoor dat de gloeidraad van de lamp een hogere temperatuur heeft dan het draad van een gewone gloeilamp, waardoor een groter deel van de energie kan worden omgezet in zichtbaar licht.

Een LED lamp heeft geen gloeidraad, maar ‘licht-emitterende diodes, ook wel bekend als LED. Het verschil in rendement is enorm. Een ledlamp kan met zo’n 15% van de energie die de halogeenlamp gebruikt net zoveel licht maken en is ook 8 tot 10 keer zuiniger dan de halogeenlamp.

Daarnaast is de verwachte gemiddelde levensduur met 50.000 uur ook vele malen langer dan de 2.000 uur die de halogeenlamp meegaat. Puur op basis van de levensduur is het dus slim om een ledlamp aan te schaffen in plaats van een halogeenlamp.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over LED verlichting, neem dan contact op met één van onze specialisten.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.