Lichtinventarisatie

Maak de weg naar uw lichtoplossing inzichtelijk.

Verschillende ontwikkelingen maken het moderniseren van bedrijfspanden, overheidsinstellingen en overige gebouwen urgent. Het verduurzamen van vastgoed binnen de utiliteitssector staat bij projecteigenaren, beheerders & installateurs hoog op de agenda. Deze onvermijdelijke transitie neemt veel uitdagingen en risico’s met zich mee. Dit heeft als gevolg dat er een enorme vraag is naar het renoveren en verduurzamen van de installaties door gebouwbeheerders en gebouweigenaren.

Hoe en waar begint uw lichtoplossing? Het in kaart brengen van de huidige situatie is een essentieel onderdeel. Maas & Hagoort inventariseert uw project locatie. Het geeft u als beheerder of opdrachtgever inzicht in de investering en een startpunt voor het uitzetten van het verduurzamingsproject. Maak vrijblijvend kennis met onze service lichtinventarisatie.

Lichtscan aanvragen
Inschrijven webinar
Icon
Nauwkeurigheid: de 360° lichtscantechnologie garandeert een complete lichtinventarisatie
Icon
Tijdsbesparing: efficiënte inventarisatie met 360° lichtscan
Icon
Rapportage: wij verzorgen duidelijke en gedetailleerde rapporten

De voordelen van inventarisatie:

Met onze lichtinventarisatie maken wij de situatie van uw gebouw inzichtelijk. Dit zorgt voor diverse voordelen van ontwerp tot installatie. Ontdek de voordelen:

  • Analyse van lichtsituatie: bespaar tijd en geld door uw lichtsituatie in één keer goed in kaart te brengen met onze professionele lichtinventarisatie. Door een digitale gebouwanalyse is alles in beeld gebracht. De lichtscan biedt een nauwkeurige digitale weergave van elke ruimte, inclusief alle afmetingen en details. Dit biedt een perfecte basis voor een nauwkeurige planning en begroting.
  • Efficiënt ontwerp: krijg een deskundig advies over de optimale lichtoplossing voor uw project, afgestemd op uw wensen, doelstellingen en budget.
  • Optimale installatie: een grondige inventarisatie helpt bij de installatie. Door de digitale gebouwenscan heeft de installateur een duidelijk beeld van de situatie. Dit verhoogt de efficiëntie in de verdere uitvoering.

Professionele digitale lichtscan

De inventarisatie van verlichting is een essentiële stap om uw project te verduurzamen en te optimaliseren. Met een inventarisatie krijgt u een duidelijk beeld van de huidige situatie van uw verlichting. Wij verzorgen gebouwinventarisaties met een digitale lichtscan. Met een camera worden alle ruimtes van een gebouw in één keer digitaal vastgelegd. Dit maakt het tellen van armaturen, meten en registreren veel sneller en nauwkeuriger. Deze gegevens worden per direct verwerkt in een online omgeving. Hier worden ze geanalyseerd, gerapporteerd en gedeeld. De digitale lichtscan is de basis voor een lichtoplossing voor uw verlichting. Wij verzorgen een lichtoplossing passend bij uw wensen, doelstellingen en budget.

Lichtscan aanvragen
Inschrijven webinar
Onze lichtscan services:

Welke verlichting past bij uw project? Met onze lichtscan services krijgt u een compleet beeld van uw huidige verlichting en adviseren wij u over optimale lichtoplossingen. Wij bieden drie niveaus van inventarisatie aan: een nulmeting, een verschilanalyse of een totaalplan.

Nulmeting: de huidige lichtomgeving vastgelegd

Nulmeting

Krijg een duidelijk beeld van de huidige lichtsituatie.    

Bij een nulmeting inventariseren wij de huidige situatie van uw verlichting. Dit omvat naast aantallen ook de specifieke kenmerken van elk armatuur. Denk aan serienummers, locaties, conditie en andere relevante details. Deze informatie wordt vastgelegd in een rapport. Het rapport geeft u een duidelijk beeld van de huidige staat van de verlichting. Dit omvat de volgende informatie over de armaturen: aantallen, types, positie, wattages en de kleurtemperatuur.

Vraag hier uw nulmeting aan

Verschilanalyse: verschil tussen huidige en gewenste situatie

Verschilanalyse

Optimale verlichting door een concrete verschilanalyse.

Naast het vastleggen van de huidige situatie door een nulmeting, kijken wij vooruit. Wij analyseren de gegevens om te bepalen waar optimalisatie mogelijk is. Als een ruimte wordt geïnventariseerd, meten wij de lichtniveaus. Vervolgens worden deze niveaus vergeleken met de wettelijke normering van de functieruimte. Als bepaalde gebieden onvoldoende verlicht zijn, doen wij aanbevelingen voor lichtoptimalisatie. Deze rapportage helpt bij het identificeren van knelpunten en het plannen van gerichte acties. Het resultaat is een oplossing voor zowel een energiebesparing als kostenbeheersing.

Vraag hier uw verschilanalyse aan

Totaaloplossing: een complete lichtoplossing inzichtelijk

Totaaloplossing

Ontvang een complete lichtoplossing op maat.

Bij deze oplossing creëren wij een uitgebreid plan voor de toekomstige situatie. Dit totaalplan zorgt voor een naadloze integratie van technologie en functionaliteit. Een totaalplan begint met een nulmeting en verschilanalyse. Daarnaast ontvangt u een:

  • Lichtplan: voor uw project verzorgen wij een gedetailleerde lichtoplossing volgens normen en eisen. Dit omvat de totale invulling van de verlichting in een gebouw of ruimte.
  • Control plan: programmering en regeling van verlichting is essentieel. Daarom bepalen wij bij de inventarisatie hoe de verlichting geprogrammeerd, bediend en geoptimaliseerd dient te worden naar de nieuwste standaard. Zo heeft u een duidelijk beeld van een toekomstbestendige oplossing.
  • Montageraming: aanvullend ontvangt u een kostenoverzicht van de eventuele montage van de verlichting.
  • Snoerenplan: het snoerenplan geeft inzicht in hoe de armaturen worden aangesloten en welke kabels er nodig zijn. Het snoerenplan is een overzicht hoe de bekabeling in een gebouw kan worden ingericht. Dit voorkomt verwarring tijdens de installatie.

Vraag hier uw totaalplan aan

Nog aan het oriënteren? Vraag gratis onze brochure aan!

Bent u op zoek naar de juiste verlichting voor uw gebouw? Begin uw verduurzaming met een digitale lichtscan. In onze brochure lichtinventarisatie laten wij zien hoe u een compleet 360° beeld krijgt van de huidige lichtsituatie. Download onze brochure voor meer informatie over lichtinventarisatie.

Verduurzaam gebouwen van TL naar LED

Hoge energiekosten, verplicht energielabel C, verouderde lichtbronnen. De noodzaak om uw verlichting te renoveren is hoog. Start met een professionele lichtscan. Bij onze digitale lichtscan ontvangt u een compleet rapport met advies op maat. Krijg inzichtelijk hoe u kunt besparen op uw energiekosten. Ontdek het op onze website.

Inventarisatie oplossing aanvragen?

Ontvang deskundig advies en antwoord op al uw vragen. Onze experts staan klaar om een digitale lichtscan uit te voeren! Vraag nu vrijblijvend een offerte of advies.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtinventarisatie.