FontanaArte

FontanaArte werd opgericht in 1932 door de architect Gio Ponti. Het merk onderscheidde zich aanvankelijk door de glasschilderkunst, die tot op heden te vinden is in belangrijke kerken, zoals de dom van Milaan of de kathedraal in Brasilia. Nu richt het bedrijf zich ook op echte designlampen. Wel blijft glas in deze armaturen een belangrijk stijlelement. Op dit moment is het merk marktleider in het creëren van glazen verlichtingsarmaturen voor huizen, kantoren en industriële plaatsen. Het bedrijf sleepte al een groot aantal prijzen binnen, waaronder de Compaso d’Oro voor uitstekende designwerkstukken. Zelfs belangrijke musea hebben designlampen van FontanaArte opgenomen in hun verzamelingen. Om voor de klanten tijdloze en artistiek volmaakte objecten te creëren, werkt dit merk samen met beroemde designers uit de hele wereld.

Een bekend ontwerp van het merk is de Bilia tafellamp. Het armatuur bestaat uit twee essentiële vormen: een schuine kegel en een lichtgevende bol. Dit armatuur is een echte bestseller en is tot op de dag van vandaag nog steeds een veel gevraagd verlichtingsobject. De Pinecone collectie van het merk is ook zeer populair over de hele wereld. De serie is ontworpen door Paola Navone en bestaat uit een hanglamp en een tafellamp. De buitengewone geblazen glas diffuser, met zijn regelmatige ruitvormige patronen van verzinkt metaal en de krommingen van het glas roept associaties op die je doen denken aan een dennenappel. Dit armatuur is dan ook een echte must in ieder interieur.

Vraag een lichtoplossing aan waarin FontanaArte verwerkt zijn.

Lichtplan laten maken?

Wij vertalen uw wensen op maat in een functioneel lichtplan.

Als professionele organisatie zijn wij constant bezig met vernieuwing en innovatie. Wij hanteren een resultaatgerichte aanpak op het terrein van verlichting. Wij vertalen uw wensen in een beleving van licht en functionaliteit. Door goed te overleggen ontzorgen wij u tijdens het hele traject. Dat levert een lichtplan geheel naar uw wens op. Het project is leidend voor onze lichtoplossingen.

Daarom streven wij naar het maken van een optimaal verlichtingsplan dat past binnen de architectuur van een gebouw.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.