13-09-2013 | Opening Fries Museum

Koningin Máxima opende afgelopen vrijdagmiddag het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden. Het was de eerste keer dat zij als koningin een museum geopend heeft. Het museumgebouw zelf is het eerste dat deze eeuw in Nederland van de grond af is gebouwd.

De opening kwam een week na de verkiezing van Leeuwarden tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. In aanloop naar dat jaar plant het museum alvast een aantal grote projecten, liet directeur Saskia Bak weten.

Architect Hubert-Jan Henket heeft het museum ontworpen en vertelt met het museum het verhaal van Friesland en werd mogelijk gemaakt door architect Bonnema, die achttien miljoen euro doneerde. Het museum gaat over Friezen, de elf steden, het platteland en de haat-liefde verhouding met het water.

Maas & Hagoort Lampen heeft in samenwerking met BAM Techniek de verlichting geleverd. Klik hier voor de projectfoto’s van dit project.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.