Brandweerkazerne Dirk

 

Brandweerkazerne Dirk, gevestigd aan de Honthorststraat in Amsterdam, is de oudste kazerne van Nederland die nog in gebruik is. Het gebouw waar de kazerne in is gehuisvest is een rijksmonument, en is met zorg gerestaureerd en gemoderniseerd. De gemetselde muren met ornamenten zijn achter een stuclaag vandaan gehaald. Hiermee is een deel van de oorspronkelijke stijl uit 1870 weer zichtbaar. Onlangs is de renovatie afgerond en is de brandweer weer operationeel vanuit het rijksmonument.

Voor de renovatie van de kazerne heeft installateur Breman Utiliteit Zwolle ons benaderd voor het creëren van een complete lichtoplossing. Het gebouw moest niet alleen voldoen aan de hedendaagse eisen maar ook aan de eisen die gesteld zijn voor het renoveren van een rijksmonument. Dit was een uitdagende taak. Er mocht niet zomaar overal in het plafond geboord worden. Daarnaast moesten de armaturen uiteraard voldoen aan de lichteisen. Door het juiste type armatuur toe te passen met de juiste optiek hebben wij het aantal bevestigingspunten weten te minimaliseren. Op deze manier hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan het in ere herstellen van de brandweerkazerne.

Foto’s: Koninklijke Woudenberg

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.