Gemeentehuis Lansingerland

Per 1 januari 2007 zijn Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek samengegaan in de gemeente Lansingerland. Gevolg was de behoefte aan een nieuw gemeentehuis. Geheel in de geest van de omgeving wordt dat een buitenhuis op een landgoed. Het ontwerp is van het Amsterdamse bureau Hans van Heeswijk Architecten. En nu na een aantal jaren van plannen maken en bouwen staat er een transparant bestuursgebouw in Bergschenhoek. Met een bruto vloeroppervlak van 14.796 m2 een fors gebouw met de nodige ruimte.

Van alle kanten valt licht in de centrale hal van het openbare gebouw, geïnspireerd door de kassenbouw in de directe omgeving. Rechts van de lichthellende oprijlaan flankeert het gemeentelijk kantoorgebouw. Geparkeerde auto’s verdwijnen uit het zicht. Het kantoorgebouw wordt door middel van een luchtbrug verbonden aan het bestuursgebouw. De kantoren zijn meer gesloten maar flexibel, waardoor deze in onderdelen te verhuren zijn. “Een gebouw als hoeksteen van stedelijke samenleving.”

Samen met onze relatie Homij hebben wij een oplossing gezocht voor de wensen die er waren. Duurzaamheid was uitgangspunt nummer 1. Uiteindelijk hebben wij in samenwerking met alle partijen een verlichtingsinstallatie ontworpen die qua duurzaamheid en energie-efficiënte uniek is. Overwegend is gekozen voor de nieuwste technieken van LED toepassing. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Samen komen we verder!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.