KC Mokum

 

Onlangs heeft Kindercampus Mokum in Amsterdam intrek genomen in haar nieuwe schoolgebouw. Het pand bestaat uit 21 onderwijsruimten, een speelzaal, een sportbox, twee VVE groepen, vier KDV groepen en een BSO groep. De school werkt met unitonderwijs, waarbij de reguliere klassen vervangen worden door units. Units bestaan uit basisgroepen met leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen en zij zijn weer onderverdeeld in niveaugroepen. Op deze manier kunnen kinderen op hun eigen niveau meedoen aan het onderwijs.

Voor dit project heeft Klaver Giant Groep ons benaderd voor het verzorgen van de verlichting. Eén van de eisen van dit project was dat de verlichting diende te voldoen aan de norm ‘Frisse Scholen klasse B’. ‘Frisse Scholen’ is onderdeel van het programma Energie & Gebouwde omgeving (EGO). Dit project heeft als doel om scholen te stimuleren om het binnenmilieu te bevorderen en het energieverbruik te laten afnemen. Voor elk aspect is er een niveau vastgesteld. Dit is van basis niveau C (acceptabel), naar klasse B (goed) en naar klasse A (zeer goed).

In een aantal ruimtes binnen dit schoolpand was het een uitdaging om een goede gelijkmatigheid van licht te creëren. Dit had te maken met de nauwe ruimtes tussen de lamellen. Hiervoor hebben wij een maatwerk oplossing bedacht. Wat het mogelijk maakte om de profielen te verwerken voor een betere lichtverspreiding. Zo hebben wij samen kunnen bijdragen aan een prettige en duurzame leeromgeving.

Foto’s: Klaver Giant Groep

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.