Montage van Stadswinkel Tilburg

 

Als installateur is het uw uitdaging om complexe installatieprojecten te realiseren. Verlichting is daarin een vak apart wat specifieke kennis, kunde en montagecapaciteit vereist. Onze expertise ligt in het ontwerpen, leveren en monteren van lichtoplossingen voor complexe projecten. Dit houdt in dat u volledig wordt ontzorgd bij de uitvoering. Dit ziet u terug in het installatieproject Stadswinkel Tilburg. In samenwerking met BINX Smartility namen wij verantwoordelijkheid door een lichtplan te ontwerpen, effectieve montage te realiseren en te zorgen dat alles binnen budget en op tijd wordt opgeleverd.

Maas Hagoort

 

Van inventarisatie tot montageplan

Het project Stadswinkel is een omvangrijk en uitdagend renovatieproject, waarbij het gehele gebouw van 19.000 m2 volledig gestript is. Projectleider Harry Piepers van BINX Smartility vertelt over onze rol binnen Stadswinkel Tilburg: “Maas & Hagoort is een flexibele verlichtingspartner die ons volledig ontzorgt. Van het maken van een lichtplan tot het ontwerpen en realiseren van maatwerk armaturen. Zelfs de montage nemen zij uit handen.”

Om het projectdoel in kaart te brengen, is er een volledige inventarisatie op locatie uitgevoerd. Op basis daarvan hebben wij een gedetailleerd en effectief licht- en montageplan opgesteld. Efficiënte montage op locatie begint met prefab assemblage in onze werkplaats. Het voordeel van assemblage is naast efficiëntie, een korte montagetijd op locatie.

"Binnen dit project was snelle installatie nodig: het project vroeg om een grootte hoeveelheid armaturen, welke in relatief korte tijd gemonteerd moest worden"
Harry Piepers

Assemblage op afstand

In de werkplaats in Kapelle zijn de armaturen geassembleerd naar de gewenste specificaties. Vervolgens zijn de armaturen gebundeld verpakt. Hiermee zorgen wij voor een reductie van uitpakwerk en afvalmateriaal op de bouwlocatie. Daarnaast hebben wij deelleveringen en bouwplaats logistiek just in time verzorgd. Alle armaturen zijn aangeleverd met eigen transport en op de juiste verdiepingen verdeeld voor het montageteam. De daadwerkelijke montage kon hierna beginnen.

Maas Hagoort

 

Montage op projectlocatie

Binnen het project heeft het montageteam de prefab armaturen vakkundig geïnstalleerd volgens het licht- en montageplan. Dit was een uitdaging door de beperkte ruimte tussen het beton- en het verlaagd plafond. Daarbij was de tijdsplanning voor montage kort. Het team heeft gezorgd voor de juiste aansluiting van de verlichting op de bestaande installatie. Met als gevolg dat de kans op storingen of problemen is geminimaliseerd.

Een bijzonder aspect van dit project was de integratie van de verlichting in het gerenoveerde pand van de Stadswinkel, waar vilten plafonds van Hunter Douglas zijn verwerkt. Dit maakte het monteren van de verlichting uitdagend. Hiervoor heeft Maas & Hagoort een speciaal ophangingsysteem ontwikkeld en prefab gemaakt in hun werkplaats in Kapelle. Harry vertelt: “Maas & Hagoort heeft zwarte Flamco montagerails in het plafondraster gemonteerd. Aan de opbouw downlighter is een Wieland kabel gemonteerd in een speciale RAL kleur. Vervolgens is het armatuur met speciale montagebeugels aan de rail bevestigd. Het resultaat is een downlighter die volledig is geïntegreerd in het Hunter Douglas plafond.”

Maas Hagoort

 

Uitdagend project

De renovatie van de Stadswinkel is een project geweest waarbij alle verlichting zowel technisch, als decoratief is verzorgd. Vanwege de omvang van het project zijn tijdens het gehele proces alle wijzigingen bijgehouden en zijn wij flexibel hierin meegegaan. Dit resulteerde in een succesvolle oplevering van het project, in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen.

Wilt u meer weten over onze montageoplossingen? Lees dan hier onze whitepaper over efficiënte montage.

Samen voor een hoger rendement in uw project?

Installateurs kampen met een grote werkdruk. Als installateur bent u gespecialiseerd in het aanleggen van elektrotechnische installaties. De montage van verlichting is daarentegen eenvoudig, maar tijdrovend. Bij montage draait het vooral om capaciteit.

Maas & Hagoort heeft de capaciteit en kennis om verlichting van ontwerp tot montage te verzorgen. Ontvang een op gemaakte montageraming. Vraag nu uw gratis adviesgesprek aan!

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.