Wat is IK waarde?

 

Wat betekent bijvoorbeeld: IK07 en IK08? De IK-waarde, of slagvastheid, geeft aan hoe goed een armatuur tegen stoten en vallen kan. De waarde loopt van 0 tot 10, waarbij 0 geen bescherming biedt en 10 de maximale slagvastheid aanduidt. Ik waarde is cruciaal voor het realiseren van van duurzame en veilige lichtoplossingen. Lees verder en ontdek wat IK waarde precies inhoud.

Maas Hagoort

Wat is IK waarde?

IK classificatie toont de mate van bescherming van de armaturen tegen externe impact, zoals vandalisme en onbedoelde stoten. Armaturen met hogere IK waarde bieden voordelen, zoals verbeterde veiligheid, langere levensduur, minder risico op beschadiging en kostenbesparingen op onderhoud en energieverbruik.

Welke IK waarden zijn er?

De verschillende IK classificaties zijn vastgelegd in de norm EN 62262 en kent verschillende niveaus:

'Kies voor armaturen met hoge IK waarde in omgevingen met hoog risico op harde stoten en trillingen'

Belang van IK waarde in een lichtoplossing

Het resultaat? Door toepassing van armaturen met hoge IK waarde is de levensduur van armaturen langer en is er vermindering van het risico op beschadiging. Wij kunnen als merkonafhankelijk adviseur een breed assortiment aan impactbestendige armaturen bieden die voldoen aan de huidige minimale normen en eisen. Zo hebben wij armaturen met hoge Ik waarde toegepast binnen het sportcomplex ZUITNL, in opdracht van: BINK Elektro. Ontdek zelf de voordelen van een lichtoplossing met de juiste IK waarde.

 

Maas Hagoort

Realiseer uw lichtoplossing

Samen streven wij naar een veilige en duurzame toekomst. Wij helpen u als merkonafhankelijk leverancier graag bij het selecteren van armaturen met een passende IK waarde bij uw installatieproject. Onze engineers kunnen u voorzien van een professioneel lichtadvies dat perfect aansluit op uw situatie en voldoet aan alle geldende normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.