Levensduur LED verlichting en LB normering

 

De levensduur van LED verlichting hangt af van verschillende factoren. De factoren zijn onder andere: de kwaliteit van de LED chips, de elektronica, de omgeving en het onderhoud. De levensduur van LED verlichting wordt uitgedrukt in branduren. Dit is het aantal uren dat een LED armatuur brandt voordat de lichtopbrengst een vast percentage afneemt. De meeste LED armaturen hebben een levensduur tussen de 25.000 tot 100.000 branduren. Echter, de LB normering geeft een betere indicatie van de te verwachten prestaties dan alleen branduren.

Wat is de LB normering?

De LB normering is een gestandaardiseerde manier om de levensduur van LED verlichting te specificeren. De LB normering bestaat uit twee waarden:

Voorbeeld:

Een armatuur heeft de volgende specificaties: lumen output: 3000 lumen, levensduur: 100.000 branduren en LB-normering: L80B20.
L80: Na 100.000 branduren heeft de lichtbron nog 80% van de oorspronkelijke lichtopbrengst over. In dit geval is dat 2400 lumen (3000 lumen x 0,8).
B20: Maximaal 20% van de armaturen heeft na 100.000 branduren een lagere lichtopbrengst dan 2400 lumen.

 

Realiseer uw lichtoplossing

Neem contact op voor advies over het creëren van een lichtoplossing. Onze engineers staan klaar om u te adviseren. Wij garanderen dat uw lichtoplossing voldoet aan de gestelde normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.