Wat is LED verlichting?

LED staat voor Light Emitting Diode. LED verlichting is een energiezuinige en duurzame vorm van licht.  LED maakt gebruik van halfgeleidermateriaal om licht te produceren. Wanneer er stroom door de halfgeleider wordt gestuurd is er licht. Lees verder over LED verlichting toepassen in een lichtplan.

Hoe werkt LED licht?

LED verlichting werkt door middel van halfgeleiders die elektriciteit omzetten in licht. Wanneer elektriciteit door de halfgeleider stroomt, worden elektronen geactiveerd. De elektronen beginnen te bewegen. Dit creëert een energieoverdracht die licht produceert. De resulterende lichtkleur wordt bepaald door het type halfgeleider en de spanning.

‘LED verlichting verbruikt tot 80% minder energie en heeft een lange levensduur tot 100.000 branduren’

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

1. Energierendement: LED verbruikt tot 80% minder energie dan traditionele verlichting. Dit betekent dat de verlichting veel efficiënter is en zorgt voor een energiebesparing.
  2. Flexibiliteit: LED armaturen zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Bovendien is LED verlichting is dimbaar. Daardoor kan de lichtintensiteit naar wens worden aangepast.
  3. Lange levensduur: Deze verlichting heeft een veel langere levensduur dan andere lichtbronnen, namelijk 50-100 duizend branduren. Hierdoor is er minder onderhoud nodig. Ook worden vervangingskosten aanzienlijk verminderd.
  4. Milieuvriendelijk: LED is vrij van schadelijke stoffen. Bovendien zijn deze armaturen recyclebaar. Een LED oplossing is de milieuvriendelijke keuze.

Wat zijn de toepassingen van LED?

LED verlichting in de praktijk

LED lichtoplossingen zorgen voor kostenbesparingen. Daarnaast kan het de productiviteit verbeteren en het welzijn verhogen van gebruikers. Duurzame oplossingen besparen kosten en verbeteren de ervaring voor gebruikers. De veelzijdigheid van LED zorgt voor innovatieve en efficiënte lichtoplossingen. Er zijn verschillende soorten toepassingen beschikbaar passend bij het project. LED armaturen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en intensiteiten.

Maak gebruik van een duurzame lichtoplossing

Wij staan klaar om installateurs te helpen bij het vervangen naar energiezuinige LED oplossingen. Met ons uitgebreide en merkonafhankelijke assortiment bieden wij passende LED lichtopties bij uw project. Creëer comfortabele en duurzame omgevingen voor tevreden klanten. Neem nu contact op voor een succesvolle overstap naar LED lichtoplossing.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.