Wat is led verlichting?

 

Led verlichting is een energiezuinige en duurzame vorm van licht. LED staat voor Light Emitting Diode. LED maakt gebruik van halfgeleidermateriaal om licht te produceren. Wanneer er stroom door de halfgeleider wordt gestuurd, geeft de LED licht. Lees verder over Led verlichting.

Hoe werkt LED licht?

LED verlichting werkt door middel van halfgeleiders die elektriciteit omzetten in licht. Wanneer elektriciteit door de halfgeleider stroomt, worden elektronen geactiveerd. De elektronen beginnen te bewegen. Dit creëert een energieoverdracht die licht produceert. De resulterende lichtkleur wordt bepaald door het type halfgeleider en de spanning.

‘LED verlichting verbruikt tot 80% minder energie en heeft een lange levensduur tot 100.000 branduren’

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

  1. Energierendement: LED licht verbruikt tot 80% minder energie dan traditionele verlichting. Dit betekent dat LED verlichting is veel efficiënter en zorgt voor energiebesparing.
  2. Flexibiliteit: LED armaturen zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Bovendien zijn LED verlichting is dimbaar. Daardoor kan de lichtintensiteit naar wens worden aangepast.
  3. Lange levensduur: LED verlichting hebben een veel langere levensduur dan andere lichtbronnen, namelijk 50-100 duizend branduren. Hierdoor is er minder onderhoud nodig. Ook worden vervangingskosten aanzienlijk verminderd.
  4. Milieuvriendelijk: LED licht is vrij van schadelijke stoffen. Bovendien zijn LED armaturen zijn recyclebaar. LED oplossing is de milieuvriendelijke keuze.

 

Wat zijn de toepassingen van LED licht?

LED verlichting in de praktijk

LED lichtoplossingen zorgen voor kostenbesparingen. Daarnaast kan het de productiviteit verbeteren en het welzijn verhogen van gebruikers. Duurzame LED oplossingen besparen kosten en verbeteren de ervaring voor gebruikers. De veelzijdigheid van LED zorgt voor innovatieve en efficiënte lichtoplossingen. Er zijn verschillende soorten LED toepassingen beschikbaar passend bij het project. LED armaturen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en intensiteiten.

 

Maak gebruik van een duurzame lichtoplossing

Wij staan klaar om installateurs te helpen bij het vervangen naar energiezuinige LED oplossingen. Met ons uitgebreide en merkonafhankelijke assortiment bieden wij passende LED lichtopties bij uw project. Creëer comfortabele en duurzame omgevingen voor tevreden klanten. Neem nu contact op voor een succesvolle overstap naar LED lichtoplossing.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.