Wat is IK waarde?

 

Wat houdt de IK waarde precies in? Wat betekent bijvoorbeeld: IK07 en IK08? Ontdek waarom het begrijpen en toepassen van de IK waarde cruciaal is voor het realiseren van duurzame en veilige lichtoplossingen.

Wat betekent IK-waarde?

IK-classificatie toont de mate van bescherming van de armaturen tegen externe impact, zoals vandalisme en onbedoelde stoten. Armaturen met hogere IK-waarde bieden voordelen, zoals verbeterde veiligheid, langere levensduur, minder risico op beschadiging en kostenbesparingen op onderhoud en energieverbruik.

Welke IK waarden zijn er?

De verschillende IK classificaties zijn vastgelegd in de norm EN 62262 en kent verschillende niveaus:

'Kies voor armaturen met hoge IK waarde in omgevingen met hoog risico op harde stoten en trillingen'

Belang van IK waarde in een lichtoplossing

Het resultaat? Door toepassing van armaturen met hoge IK waarde is de levensduur van armaturen langer en is er vermindering van het risico op beschadiging. Wij kunnen als merkonafhankelijk adviseur een breed assortiment aan impactbestendige armaturen bieden die voldoen aan de huidige minimale normen en eisen. Zo hebben wij armaturen met hoge Ik waarde toegepast binnen het sportcomplex ZUITNL, in opdracht van: BINK Elektro. Ontdek zelf de voordelen van een lichtoplossing met de juiste IK waarde.

 

Realiseer uw lichtoplossing

Samen streven wij naar een veilige en duurzame toekomst. Wij helpen u als merkonafhankelijk leverancier graag bij het selecteren van armaturen met een passende IK waarde bij uw installatieproject. Onze engineers kunnen u voorzien van een professioneel lichtadvies dat perfect aansluit op uw situatie en voldoet aan alle geldende normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.