Wellantcollege Utrecht

Er zijn meerdere scholen die duurzaamheid belangrijk vinden. Toch is het tot op heden nog niet gelukt om een energielabel A++++ te krijgen. Met trots presenteren wij foto’s van de eerste échte duurzame school van Nederland! Het Wellantcollege in Utrecht heeft het felbegeerde energielabel A++++ gekregen. Dit betekent dat de school volledig duurzaam is. De ruim vierhonderd zonnepanelen en twee zonneboilers zorgen daarvoor. De verlichting moest vanzelfsprekend ook duurzaam zijn. Wij kregen de opdracht om het lichtplan te maken. In het project zijn onder andere LED panelen verwerkt. De inbouwdownlighters, inbouwspots et cetera zijn ook door ons geleverd. De verlichting is grotendeels van het merk Kroon.

Tijdens de opening van het gebouw hebben een aantal leerlingen en leraren een boom geplant ter ere van dit heugelijke feit! In deze school worden de standaardvakken zoals wiskunde en Engels afgewisseld met lessen in bijvoorbeeld de kas en het dierenverblijf. Dit is wel de eerste school die zo duurzaam is maar Maas & Hagoort verlichtte veel andere scholen. Eerder verlichtten we bijvoorbeeld IKC Zeven Zeeën en Zuyd Hogeschool.

Ontvang MH updates

In de maandelijkse nieuwsbrief van Maas & Hagoort staan recent gerealiseerde projecten, nieuws en acties. Schrijf u nu in en u mist niets meer!