Wellantcollege Utrecht: Eerste volledig duurzame school

Wellantcollege Utrecht

Er zijn meerdere scholen die duurzaamheid belangrijk vinden. Toch is het tot op heden nog niet gelukt om een energielabel A++++ te krijgen. Met trots presenteren wij foto’s van de eerste échte duurzame school van Nederland! Het Wellantcollege in Utrecht heeft het felbegeerde energielabel A++++ gekregen. Dit betekent dat de school volledig duurzaam is. De ruim vierhonderd zonnepanelen en twee zonneboilers zorgen daarvoor. De verlichting moest vanzelfsprekend ook duurzaam zijn. Wij kregen de opdracht om het lichtplan te maken. In het project zijn onder andere LED panelen verwerkt. De inbouwdownlighters, inbouwspots et cetera zijn ook door ons geleverd. De verlichting is grotendeels van het merk Kroon.

Tijdens de opening van het gebouw hebben een aantal leerlingen en leraren een boom geplant ter ere van dit heugelijke feit! In deze school worden de standaardvakken zoals wiskunde en Engels afgewisseld met lessen in bijvoorbeeld de kas en het dierenverblijf. Dit is wel de eerste school die zo duurzaam is maar Maas & Hagoort verlichtte veel andere scholen. Eerder verlichtten we bijvoorbeeld IKC Zeven Zeeën en Zuyd Hogeschool.

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.