Wat is tunable white?

 

Tunable white verlichting zorgt voor aanpasbare kleurtemperaturen en helderheid. LED armaturen kunnen worden afgesteld van warm naar koel licht. Zo kan de gewenste sfeer worden gecreëerd met behulp van tunable white verlichting. Lees verder over de functionaliteit, voordelen en installatie van tunable white.

Hoe werkt tunable white verlichting?

Tunable verlichting gaat verder dan Dim to Warm. Dim to Warm past zowel helderheid als kleur aan. Dus alleen van fel koud naar zacht warm licht. Bij tunable verlichting zijn helderheid en kleurtemperatuur afzonderlijk aanpasbaar. Hoe werkt tunable white? Door de lichtkleuren aan te passen naar de gewenste kleurtemperatuur. Dit gebeurt vaak door mixen van rood, groen en blauw licht (RGB). Gebruikers passen makkelijk de kleurtemperatuur aan via app, afstandsbediening of bedieningspaneel. Tunable white maakt verlichting flexibel naar gebruikersbehoeften.

'Tunable white verlichting verhoogt het welzijn en de productiviteit van gebruikers’

Wat zijn de voordelen van tunable white?

  1. Flexibiliteit: Met tunable white verlichting is licht aanpasbaar naar de activiteit en behoefte. De lichtoplossing is zo aanpasbaar naar wens. Warm licht kan worden gebruikt voor ontspanning. Koeler licht is meer geschikt voor productiviteit en concentratie. Zo kan er overdag bijvoorbeeld helder en neutraal werklicht zijn. ’s Avonds kan het licht overschakelen naar warme sfeerverlichting.
  2. Gezondheid en Welzijn: Verlichting is aanpasbaar naar het bioritme van de mens. Ook is de kleurtemperatuur passend naar activiteit of situatie. Daardoor is het visueel comfort hoger voor een gezonde omgeving.
  3. Energiebesparing: Tunable white verlichting regelt lichtintensiteit op behoefte. Het energieverbruik daalt door onnodig stroomverbruik.

 

Tunable verlichting in de praktijk

Hoe werkt de implementatie? Onze engineers beginnen met analyse van de lichtbehoeften in een ruimte. Zij analyseren zorgvuldig de normen en eisen van de ruimte. Indien gewenst wordt tunable white verlichting toegepast. Daarvoor worden armaturen geselecteerd met de functionaliteit van tunable white. Zo is de verlichting aanpasbaar in kleur en intensiteit. Zo is een verlichting en ambiance van een ruimte aanpasbaar naar wens. Vervolgens wordt een lichtplan opgesteld met optimale positionering armaturen.

Welke soort verlichting past bij uw project?

Onze engineers staan klaar om een lichtplan te maken voor uw project. Wij beloven een lichtplan passend voor uw project. En zorgen dat deze voldoet aan de projectwensen en -eisen. Samen creëren wij toekomstbestendig lichtoplossingen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.