Ziekenhuisverlichting

Verhoog het welzijn en comfort in ziekenhuizen met onze slimme lichtoplossingen.

Verlichting in ziekenhuizen beïnvloed het welzijn en comfort van patiënten en medewerkers. Het draagt actief bij aan de gezondheid van mensen die er verblijven. Licht verbetert het comfort van patiënten het verlaagt stress, pijn en de ligduur. Met LED verlichting is het mogelijk om de natuurlijke daglichtcyclus na te bootsen en de positieve eigenschappen van daglicht te simuleren. Het realiseren van een lichtoplossing in een ziekenhuis vereist specifieke kennis en tijd. Hoe zorgt u ervoor dat de verlichting in ziekenhuizen efficiënt, veilig en rendabel is?

Door onze unieke werkwijze en ervaring zorgen wij voor de juiste lichtoplossing voor uw ziekenhuisproject. Wij helpen u bij het creëren, scoren en realiseren van installatieprojecten, van start tot finish.

Lichtplan aanvragen
Icon
Wij zijn een merkonafhankelijke ketenpartner
Icon
Wij dragen financiële en ontwerp verantwoordelijkheid
Icon
Wij bieden toekomstbestendige licht control

Wij verlichten uw ziekenhuisproject

Als onafhankelijke partner in het projectproces nemen wij de volledige verantwoordelijkheid van ontwerp tot optimalisatie. Dit stelt ons in staat om kwalitatieve lichtoplossingen te realiseren die voldoen aan de gestelde normen en eisen. Onze belofte is dan ook: ‘wij verlichten uw werk’. Dat doen wij door slimme en duurzame lichtproducten te gebruiken die de energie-efficiëntie en de kostenvermindering verbeteren. Voor u als installateur en voor de eindgebruiker. Wij gaan hierin verder dan alleen ontwerp of installatie. Met behulp van geavanceerde sensoren en lichtregeling systemen creëren wij een optimale ervaring voor elke situatie. Vervolgens optimaliseren wij op basis van data de verlichting in elke ruimte, voor een optimaal resultaat.

Wij werken aan uw project via onze unieke aanpak. Een nauwe samenwerking vanaf het begin in een project is belangrijk. Daarom gaan wij graag zo vroeg mogelijk met u in gesprek of u nu installateur, architect of eindgebruiker bent.

Lichtplan aanvragen

Ontvangst- & wachtruimtes en gangen

Comfortabele en veilige verlichting voor patiënten en bezoekers

Tijdens de entree van bezoekers en patiënten in een ziekenhuis wordt de eerste indruk opgedaan in de ontvangstruimtes en wachtruimtes. Verlichting dient hier comfortabel te zijn voor patiënten en bezoekers, zonder verblinding of schaduwen. Dit stelt ze gerust. Hierbij is het belangrijk om voldoende licht te bieden om de veiligheid en kwaliteit van werkzaamheden te waarborgen. Hetzelfde geldt voor gangen, trappen en overige verkeersruimtes.

Behandelkamers en operatiekamers

Verlichting dient de veiligheid, het welzijn en prestaties te verhogen

Verlichting heeft een essentiële rol in behandelkamers en operatiekamers van ziekenhuizen. Het is belangrijk om een optimale werkomgeving te creëren voor het medische personeel. De juiste verlichting bevordert de concentratie en de presentaties. Dit kan worden bereikt door het gebruik van heldere en gelijkmatige verlichting. Daarnaast moet de verlichting voldoen aan specifieke normen om de veiligheid en de hygiëne van patiënten te waarborgen.

Licht in verpleegruimten

Verbeter het welzijn en herstel met een slimme lichtoplossing

Binnen verpleegruimten is het belangrijk om een comfortabele sfeer te creëren voor patiënt en medewerker. De juiste verlichting zorgt voor meer comfort en sneller herstel. Slimme verlichting helpt hierbij. Zo kan kunstmatige verlichting bijdragen aan de positieve effecten van voldoende daglicht in een binnenruimte. De kleurtemperatuur en intensiteit van het licht verandert gedurende de dag. In de ochtend is het licht helderder en witter en in de avond warmer en minder intensief. Biodynamisch licht verbetert het welzijn van patiënten en personeel.

Nog aan het oriënteren? Vraag onze whitepaper aan!

Verlichting in zorginstellingen bevordert het welzijn van patiënten en medewerkers. Als projecteigenaar wilt u de beste lichtoplossingen voor uw ziekenhuisprojecten. Bent u op zoek naar de optimale lichtoplossing voor uw ziekenhuisproject?  Download dan onze brochure over onze aanpak naar een lichtplan. Lees in de brochure hoe u met slimme en duurzame verlichting uw projecten scoort en realiseert.

Lichtoplossing voor in laboratoria

Verlichting voor betrouwbare analyses en resultaten.

In laboratoria is het van groot belang dat er voldoende licht is om nauwkeurige analyses uit te kunnen voeren. De verlichting moet daarom niet alleen functioneel zijn, maar ook zorgen voor betrouwbare resultaten. Het is belangrijk om te kiezen voor verlichting die kleuren natuurgetrouw weergeeft en die niet verblinden.

Bovendien zijn er normen op het gebied van hygiëne en veiligheid die essentieel zijn bij de keuze van verlichting in laboratoria. Verlichting dient te voldoen aan eisen omtrent afgesloten ruimten en hygiëne, om zo de veiligheid van de werkomgeving te waarborgen.

Welke lichteigenschappen zijn belangrijk in een ziekenhuis?

Als het gaat om verlichting in ziekenhuizen, zijn er verschillende lichteigenschappen die vereist zijn. Zo dient volgens de NEN normen de verlichtingssterkte minimaal 500 lux te zijn bij patiënten en werkplekken. De verblinding van patiënten (UGR waarde) moet onder de 19 zijn. Zorg ervoor dat de schittering maximaal 15% is.

Daarnaast is LED verlichting met slimme lichtregeling een duurzame en financieel oplossing. Integratie van slimme lichtregeling resulteert in meer comfort, welzijn en een kostenbesparing. In de zorg moet de kleurweergave-index (CRI) minimaal 80 zijn en het kleurverschil (SDCM) mag maximaal 3 zijn.

De lichtoplossing voor in uw ziekenhuisproject

Ontvang deskundig advies en antwoord op al uw vragen. Onze experts staan klaar om uw projecten te verlichten met een circulaire aanpak! Vraag nu vrijblijvend een offerte of advies.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.