Wat is IP waarde?

De IP waarde of IP klasse geeft aan hoe goed apparatuur beschermd is tegen stof en water. De afkorting IP staat voor Ingress Protection. De IP waarde bestaat uit twee cijfers: één voor stofbescherming en één voor waterbescherming. Door het juiste beschermingsniveau te kiezen realiseert u veilige oplossingen. Lees verder over IP44, IP54 en IP65

Waarom is de IP waarde belangrijk?

IP waarde word ook wel IP beschermingsklasse genoemd. De IP waarde geeft aan hoe goed een verlichting beschermd is tegen stof en water. Het bestaat uit twee cijfers: één voor stofbescherming en één voor waterbescherming. Als installatiebedrijf kunt u met de juiste IP waarde, licht oplossingen bieden die bestand zijn tegen stof, water en andere elementen. Zorg voor duurzame en betrouwbare lichtoplossing in elke omgeving, zonder concessies te doen aan kwaliteit en prestaties.

Welke IP waardes zijn er?

Iedere ruimte binnen uw verlichtingsproject vraagt om unieke armaturen met verschillende IP classificaties. Binnenverlichting in bijvoorbeeld een kantoor heeft andere IP waarde nodig dan bijvoorbeeld een doucheruimte van een sporthal of een buitenterrein van een bedrijf. Voor meer duidelijkheid is hiervoor de IP waarde tabel.
De IP waardes tabel geeft de verschillende IP classificaties van de norm IEC 60529 aan:

'Het gebruik van verlichting met de juiste IP waarde draagt onder meer bij aan project certificaties'

Belang van IP waarde in een lichtoplossing

Het resultaat? Door toepassing van armaturen met hoge IP waarde wordt er toekomstbestendige oplossing gerealiseerd met duurzame en energie-efficiënte verlichting.  Het is essentieel om hier binnen de opmaak van een lichtplan rekening mee te houden. Maas & Hagoort heeft bijvoorbeeld armaturen met hoge IP waard toegepast bij de nieuwe bedrijfslocatie van VDG Real Estate, in opdracht van: Van den Broek Systemen. Uiteindelijk heeft het project een BREAAM Excellent certificatie ontvangen. Ontdek zelf de voordelen van deze innovatieve lichtoplossingen voor een omgevingsbestendig oplossing.

Realiseer uw lichtoplossing

Vandaag de dag zijn duurzaamheid en toekomstbestendigheid belangrijke topics binnen het realiseren van lichtoplossingen. Wij helpen u als merkonafhankelijk leverancier graag bij selecteren van armaturen met een passende IP waarde bij uw installatieproject. Onze engineers kunnen u voorzien van een professioneel lichtadvies dat perfect aansluit op uw situatie en voldoet aan alle geldende normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.