Wat is IP Klasse?

 

Waarom is de IP-klasse belangrijk bij het installeren van armaturen? Lees hoe de IP-klasse ervoor zorgt dat een verlichting beschermd is tegen vocht, stof en andere invloeden. Ontdek  in dit artikel waarom het zo belangrijk is voor duurzame en veilige lichtoplossingen.

Wat betekent IP klasse?

IP-klasse geeft aan hoe goed een apparaat beschermd is tegen stof en water. Het bestaat uit twee cijfers: één voor stofbescherming en één voor waterbescherming. Als installatiebedrijf kunt u met de juiste IP-klasse, licht oplossingen bieden die bestand zijn tegen stof, water en andere elementen. Zorg voor duurzame en betrouwbare lichtoplossing in elke omgeving, zonder concessies te doen aan kwaliteit en prestaties.

Welke IP klasse zijn er?

Iedere ruimte binnen uw verlichtingsproject vraagt om unieke armaturen met verschillende IP klassen. Binnenverlichting in bijvoorbeeld een kantoor heeft andere IP klasse nodig dan bijvoorbeeld een doucheruimte van een sporthal of een buitenterrein van een bedrijf.
De verschillende IP classificaties zijn vastgelegd in de norm IEC 60529:

'Het gebruik van verlichting met de juiste IP klasse draagt onder meer bij aan project certificaties'

Belang van IP klasse in een lichtoplossing

Het resultaat? Door toepassing van armaturen met hoge IP klasse wordt er toekomstbestendige oplossing gerealiseerd met duurzame en energie-efficiënte verlichting.  Het is essentieel om hier binnen de opmaak van een lichtplan rekening mee te houden. Maas & Hagoort heeft bijvoorbeeld armaturen met hoge IP klasse toegepast bij de nieuwe bedrijfslocatie van VDG Real Estate, in opdracht van: Van den Broek Systemen. Uiteindelijk heeft het project zelfs een BREAAM Excellent certificatie ontvangen. Ontdek zelf de voordelen van deze innovatieve lichtoplossingen voor een omgevingsbestendig oplossing.

 

Realiseer uw lichtingsoplossing

Vandaag de dag zijn duurzaamheid en toekomstbestendigheid belangrijke topics binnen het realiseren van lichtoplossingen. Wij helpen u als merkonafhankelijk leverancier graag bij selecteren van armaturen met een passende IP Klasse bij uw installatieproject. Onze engineers kunnen u voorzien van een professioneel lichtadvies dat perfect aansluit op uw situatie en voldoet aan alle geldende normen en eisen.

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Onze werkwijze

Hoe gaan wij te werk? Het lichtplan maken wij graag in een vroeg stadium. Hierbij is de samenwerking met de projecteigenaar essentieel. Op basis van de tekening, plattegrond en functionele eigenschappen van het gebouw of de ruimte werken wij de beste ideeën en oplossingen uit. Door onze grondige kennis van de markt bieden wij u altijd de beste prijs-kwaliteit verhouding. Budgetvriendelijke alternatieven worden altijd door ons onderzocht en voorgesteld. Wanneer wij het lichtplan aanleveren, zorgen wij ervoor dat u de gekozen armaturen kunt terugvinden in een armaturenboek.

 

Werkwijze
Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.