NEN 1838: Noodverlichting in gebouwen

 

Noodverlichting is een essentieel onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen in gebouwen. Het zorgt ervoor dat mensen bij calamiteiten snel en veilig het gebouw kunnen verlaten. De NEN EN 1838 norm specificeert de lichttechnische eisen voor noodverlichtingssystemen die in gebouwen worden geïnstalleerd. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van deze norm.

Maas Hagoort

Wat is NEN 1838?

NEN EN 1838 of NEN 1838 is een Europese norm die de eisen voor noodverlichting specificeert. Het doel van de norm is garanderen dat mensen in geval van een noodsituatie, zoals brand of stroomstoring, veilig en snel het gebouw kunnen evacueren. De norm stelt eisen aan de lichtsterkte, kleur, plaatsing en onderhoud van noodverlichting. Eisen voor signalering, zoals nooduitgang bordjes, vallen buiten beschouwing, deze worden behandeld in NEN 6088 en ISO 7010.

Wat zijn de eisen van NEN 1838?

De norm stelt eisen aan de volgende aspecten van noodverlichting:

 

Maas Hagoort
‘NEN 1838 is een belangrijke norm voor de brandveiligheid van gebouwen. Door te voldoen aan de norm, zorgt u voor veilige evacuatie in een noodsituatie’

Realiseer uw lichtoplossing

Onze engineers helpen u graag de juiste decentrale noodverlichting te kiezen voor uw installatieproject. Wij helpen u met een lichtoplossing die voldoet aan de NEN 1838 norm. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies!

Heeft u vragen of interesse? Vraag hier uw lichtadvies aan!

Ontdek de verlichting die past binnen uw project

Als installateur wilt u de juiste lichtoplossing voor uw installatieproject. Maas & Hagoort is gespecialiseerd in lichtplannen en lichtadvies voor diverse sectoren. Wij bieden u een totaaloplossing, van ontwerp tot realisatie. Lees verder over lichtoplossingen op maat.

Lichtplan of advies aanvragen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies vragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.