Lichtontwerp

Het maken van een goed lichtontwerp: de koppeling van esthetiek, functionaliteit & de normen en eisen. 

In het lichtontwerp wordt de lichtberekening visueel ingericht. Een ontwerp zorgt er voor dat de opdrachtgever of de eindgebruiker een gevoel krijgt bij het te verlichten project of ruimte. Een goede voorbereiding met een juiste lichtberekening is hierin essentieel.

Heeft u behoefte aan een lichtontwerp voor uw project? Neem dan contact met ons via onderstaande button.

Lichtontwerp aanvragen
Download 'werkwijze'

Lichtontwerp: de visualisatie van uw lichtoplossing

Een belangrijk onderdeel binnen het bieden van lichtoplossingen voor uw project is de opmaak van een lichtontwerp. Binnen een lichtontwerp wordt de lichtberekening van het project of de ruimte 2D of 3D gevisualiseerd. Op deze manier kan er beoordeeld worden of het lichtontwerp de juiste oplossing biedt binnen het bestek en de gestelde normen en eisen. Afhankelijk van het doel van de ruimte en het soort project, bijvoorbeeld onderwijs, zorg of overheid, wordt beoordeeld welke armaturen waar geplaatst dienen te worden.

Een gedegen lichtontwerp vraagt dus een goed visueel voorstellingsvermogen en veel kennis van ‘het licht’. Op deze pagina vertellen wij u graag hoe onze engineers tot de beste lichtoplossingen komen voor uw project.

De stappen van een lichtontwerp

Binnen het lichtontwerp worden verschillende stappen ondernomen om tot de beste lichtoplossing te komen voor uw project. Zo is het bijvoorbeeld essentieel om in kaart te brengen om welk soort project het gaat en wat het licht met de ruimte dien te doen.

Een belangrijk onderdeel binnen het opmaken van een lichtontwerp is het in kaart brengen van wat er zowel 2D als 3D ‘te zien’ is binnen de ruimten. Hoe ziet de indeling van het gebouw of de ruimte eruit? Waar bevinden de ramen en deuren zich? Welke zichtlijnen bestaan er vanuit bepaalde ruimtes?

Uiteindelijk zorgt de uitkomst van bovenstaande vragen voor een antwoord op de vraag welke armaturen er toegepast dienen te worden binnen het project. Als onafhankelijk lichtadviseur komen wij op deze manier tot de perfecte mix tussen esthetiek en de functionaliteit van een ruimte.

Lichtontwerp aanvragen

Ontdek onze werkwijze

Heeft u ondersteuning nodig bij het ontwikkelen van een lichtontwerp? In de whitepaper ‘Onze werkwijze’ geven wij een duidelijk beeld van hoe onze mogelijke samenwerking eruit ziet.

Van lichtontwerp naar lichtoplossing:
Alle projecten
Benieuwd hoe wij u kunnen ontzorgen?

U kunt vrijblijvend een offerte of advies aanvragen.
Onze engineers staan altijd voor u klaar.

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.