Schoolverlichting

Verbeter de leerprestaties en sfeer in scholen met optimale lichtoplossingen.

Verlichting in scholen heeft invloed op de prestaties van leerlingen en docenten. Het juiste licht stimuleert de concentratie, motivatie en ontwikkeling van scholieren. Met LED verlichting is het mogelijk om een natuurlijke omgeving met daglicht te creëren en de optimale lichtsterkte te regelen. Het realiseren van een lichtoplossing in een school vraagt om specifieke kennis en kunde. Hoe zorgt u ervoor dat de verlichting in scholen bijdraagt aan leerprestaties en een duurzame omgeving?

Met onze unieke werkwijze en ervaring zorgen wij voor de juiste lichtoplossing voor uw schoolproject. Wij helpen u bij het ontwerpen, uitvoeren en beheren van installatieprojecten, van begin tot eind.

Lichtplan aanvragen
Icon
Wij zijn een merkonafhankelijke ketenpartner
Icon
Montage zonder gezeur
Icon
Wij bieden toekomstbestendige licht control

Wij verlichten uw schoolproject

Verlichting bevordert een optimale leeromgeving. Binnen onze rol als merkonafhankelijke partner realiseren wij lichtoplossingen die bijdragen aan de perfecte leeromstandigheden. Dat doen wij door u te ontzorgen vanaf een lichtontwerp tot lichtoptimalisatie. Daarin houden wij rekening met alle normen en eisen die gelden voor scholen.

Dat begint met het selecteren van de juiste armaturen voor het schoolproject. Ook integratie van lichtregeling met bijvoorbeeld sensoren is oplossing welke wij verwerken. Hierdoor is de energie efficiëntie hoger en zijn de kosten lager. Daarnaast is de verlichting aanpasbaar om een optimale beleving te creëren voor leerling en docent. Vervolgens analyseren wij de gebruikersdata van de verlichting voor verdere optimalisatie. Zo realiseren wij een lichtoplossing voor een optimaal resultaat.

Wij hanteren een unieke aanpak voor uw installatieproject. Een goede samenwerking is essentieel vanaf het begin tot het einde van een project. Daarom gaan wij graag zo vroeg mogelijk met u in overleg.

Lichtplan aanvragen

Aula, kantine en gangen

Maak van een school een prettige en energiezuinige omgeving

De aula, kantine en gangen zijn de algemene ruimtes van een schoolgebouw. Hier komen scholieren, docenten en bezoekers samen. Deze ruimtes vragen om sfeervolle en energiezuinige verlichting. De juiste lichtoplossing draagt bij aan het welzijn en de veiligheid van de gebruikers. Wij adviseren over de optimale lichtoplossing voor deze ruimten. Daarin houden wij rekening met uw wensen, het budget en de normen & richtlijnen.

Klaslokalen en studieruimten

Stimuleer de concentratie en het welzijn van leerlingen en docenten

Binnen klaslokalen en studieruimtes dienen scholieren zich optimaal te kunnen concentreren. Het is daarom belangrijk om deze ruimtes helder te verlichten. Hierdoor kunnen leerlingen en studenten beter presteren. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken een lichtoplossing naar de eisen van de certificering ‘Frisse Scholen’. Het toepassen van het Programma van Eisen ‘Frisse Scholen’ zorgt voor een verbeterd leer- en werkklimaat met duurzame verlichting. Daarnaast kan met lichtregeling de verlichting worden aangepast naar de behoeften van de gebruiker en de hoeveelheid daglicht. Dit zorgt voor een optimale leeromgeving met een hoge lichtefficiëntie.

Sport- en gymzalen

Zorg voor een sportieve en veilige omgeving

Sport- en gymzalen zijn de ruimtes waar scholieren en studenten zich fysiek inspannen. Het is daarom belangrijk om deze ruimtes helder te verlichten. Deze ruimten vragen om een functionele en robuuste verlichting die voldoende licht geeft. Hierdoor kunnen leerlingen en studenten topprestaties leveren in een veilige omgeving. Bovendien is het belangrijk dat de verlichting bestand is tegen een stootje en hierin weinig onderhoud nodig heeft. Zo zorgen wij voor een sportieve en veilige sportomgeving.

Nog aan het oriënteren? Vraag onze whitepaper aan!

Schoolverlichting draagt bij aan de leerprestaties en het comfort van leerlingen en docenten. Als projecteigenaar wilt u de optimale lichtoplossingen voor uw schoolprojecten. Wilt u de ideale lichtoplossing voor uw schoolproject realiseren? Download dan onze brochure met onze werkwijze voor een lichtplan. Ontdek in de brochure hoe u met duurzame verlichting uw projecten succesvol realiseert.

Welke lichteigenschappen zijn belangrijk in een schoolgebouw?

De verlichting in scholen dient aan verschillende eisen te voldoen. Om te voldoen aan de NEN normering te voldoen, binnen klaslokalen en werkruimtes, moet de lichtsterkte minstens 500 lux zijn. Daarnaast moet de kleurweergave-index (CRI waarde) minimaal 80 zijn. Verder is een kleurverschil (SDCM) van maximaal 3 verplicht in scholen. De verblindingsgraad (UGR waarde) moet lager dan 19 zijn om leerlingen en docenten niet te hinderen.

Binnen scholen is LED verlichting inclusief functionele lichtregeling een duurzame en voordelige optie. Lichtregeling zorgt voor meer comfort, betere leerprestaties en lagere kosten. Met het lichtregelsysteem op basis van sensoren wordt de verlichting aangepast aan de behoefte en het daglicht. Het resultaat is een aanzienlijke energiebesparing.

Onze onderwijsprojecten
Meer laden Alle projecten
De lichtoplossing voor in uw schoolproject

Ontvang deskundig advies en antwoord op al uw vragen. Onze experts staan klaar om uw schoolproject te verlichten! Vraag nu vrijblijvend een offerte of advies.

Contactpersoon

    Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op voor de verdere uitwerking van uw lichtoplossing.