Fiets Experience Center – De Fietser te Ede

Rijksmonument de Westhal is tegenwoordig het decor van hét Nederlandse vervoermiddel: de fiets. De opening van de Fiets Experience Center vond in september 2016 plaats en werd verricht door Elis Ligtlee, de olympisch kampioen baanwielrennen en Joop Zoetemelk. In deze indrukwekkende oude fabriekshal kan elke fietsfanaat zijn hart ophalen. De Fietsexperience is maar liefst 9.000m2 groot en is geheel energieneutraal gerestaureerd.

Het pand is opgedeeld in een aantal thema’s. Er is onder andere een uniek fietsmuseum waar bezoekers de historie van de fiets kunnen zien. Ook het e-bike informatieplein is een bezoek waard. Ieder merk heeft een aparte ruimte waar de fietsen tentoon worden gesteld. Bezoekers kunnen deze fietsen testen op een speciale indoor testbaan van een halve kilometer lang. Met een speciaal ontwikkelde app kunnen bezoekers een route plannen door het centrum. U kunt in dit project Odion spots terugzien. In samenwerking met Mansveld Projecten realiseerde Maas & Hagoort de verlichting voor dit project. Bekijk hier meer projecten van Maas & Hagoort.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte van de nieuwste projecten!Ontvang MH updates

In de maandelijkse nieuwsbrief van Maas & Hagoort staan recent gerealiseerde projecten, nieuws en acties. Schrijf u nu in en u mist niets meer!