Fries Museum

Fries Museum

Het Fries Museum is geopend door koningin Máxima. Het was de eerste keer dat zij als koningin een museum geopend heeft. Het museumgebouw zelf is het eerste dat deze eeuw in Nederland van de grond af is gebouwd. Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. De directeur laat weten dat in aanloop naar dat jaar, het museum alvast een aantal grote projecten plant.

Architect Hubert-Jan Henket heeft het museum ontworpen. Het museum vertelt het verhaal van Friesland. Het werd mogelijk gemaakt door architect Bonnema, die achttien miljoen euro doneerde. Het museum gaat over Friezen, de elf steden, het platteland en de haat-liefde verhouding met het water. Het pand is een prachtig voorbeeld van onafhankelijke partijen die dankzij goede communicatie een schitterend project opleverden. Maas & Hagoort heeft in samenwerking met BAM Techniek de verlichting geleverd.

Samenwerking met succes!

Vraag ook direct een lichtplan aan. Door het lichtplan bood Maas & Hagoort het Fries Museum verlichting. 

Ontvang MH updates

In de maandelijkse nieuwsbrief van Maas & Hagoort staan recent gerealiseerde projecten, nieuws en acties. Schrijf u nu in en u mist niets meer!