Amsterdam University College (AUC)

In het Amsterdamse Science Park is in 2012 het Amsterdam University College (AUC) opgeleverd. Het AUC is een gezamenlijk onderwijsinstituut van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Het is een selectieve, brede en internationale honours bacheloropleiding, die is opgezet vanuit het ‘liberal arts and sciences’ onderwijsmodel. Het AUC heeft in haar programma een groot aanbod aan bètavakken. Het Science Park Amsterdam is voor het AUC dan ook een zeer geschikte locatie.

Het vier verdiepingen tellende gebouw is ontworpen door Mecanoo architecten en heeft een bijzonder uiterlijk. De gevels zijn gevormd door een dak sculptuur van vier dakkappen met wisselende hellingen. Het AUC beslaat 5.800 m2 en bevat onder meer klaslokalen, een bibliotheek, een restaurant, projectkamers, vergaderzalen en werkplekken.

Licht is essentieel voor een goed onderwijsgebouw. Daarom is Maas & Hagoort benaderd om de verlichting te realiseren. Het gebouw beschikt onder andere over verschillende pendelarmaturen, spots, muur-, en vloer armaturen. Deze armaturen zorgen voor de juiste uitstraling die hoort bij een onderwijsgebouw. Samen met Kuijpers Installaties zorgden wij ervoor dat het lichtplan tot leven kwam.

Vond u dit interessant?

Blijf op de hoogte van de nieuwste projecten!Ontvang MH updates

In de maandelijkse nieuwsbrief van Maas & Hagoort staan recent gerealiseerde projecten, nieuws en acties. Schrijf u nu in en u mist niets meer!