HHG Ouderkerk aan de IJssel

Het kerkgebouw van de HHG (hersteld hervormde gemeente van) Ouderkerk aan den IJssel en omstreken is geopend. Het gebouw aan de rand van het dorp oogt in eerste instantie als vier naast elkaar staande, hoge huizen, maar de hoge nok en de royale vierhoekige ingangspartij helpen je snel uit de droom. Het gaat om een gebouw met klassieke vormen.

De kerk heeft twee toegangsdeuren, de ene aan de zijde van het parkeerterrein, de andere bij een brug. De hoofdingang wordt gemarkeerd door natuurstenen accenten op de steunberen, een halfrond raam boven de deuren en twee statige lantaarns aan weerszijden ervan. De kerk oogt klassiek, ook door de hoge ramen. Dit zorgt ervoor dat mensen aan de buitenkant zien dat het om een kerk gaat. Alle zalen zijn inpandig. De kerkzaal neemt meer dan de helft van het gebouw in beslag. Vanaf de ingang van de kerkzaal kijk je recht op de kansel.

Opvallend zijn de vier enorme kroonluchters, ontworpen naar een zeventiende-eeuws model. Verder vallen de donkere lariksbalken op waarmee de staalconstructie is weggewerkt, de donkerrode kleur van de bankkussens en de galerij. De kerkzaal telt in totaal 931 zitplaatsen, een aantal dat uitgebreid kan worden tot 1000.

Maas & Hagoort heeft de verlichting geleverd voor HHG Ouderkerk aan de IJssel.

Bent u benieuwd of wij ook voor u een lichtplan kunnen maken? Vraag dan hier direct lichtadvies aan.

Ontvang MH updates

In de maandelijkse nieuwsbrief van Maas & Hagoort staan recent gerealiseerde projecten, nieuws en acties. Schrijf u nu in en u mist niets meer!